Hoppa till huvudinnehållet

Föreningsnytt: Våravslutning PRO

Publicerad:

Den 19 maj samlades Dals-Eds PRO vid Gamla Real. Temat för dagen var djur och natur, och startade med tipspromenad i ett vårgrönskande Skansen.

Efter promenaden hade grillmästarna Rune Karlsson och Jörgen Sandström tänt elden i den mysiga grillstugan, och deltagarna serverades korv med bröd.

De kunniga fågelkännarna Anneli Kantola och Karl-Erik Alexandersson berättade om fåglarnas liv och leverne. Holkar för olika fågelarter presenterades. Karl-Erik, som var arkitekt till de flesta av holkarna, bidrar genom sitt engagemang, med ringmärkning och utplacering av holkar, till att fågellivet i kommunen gynnas.

Det hela avslutades med prisutdelning på tipstolvan, kaffe och lotteridragning.

En del gick hem med vinster i form av fågel- eller insektsholkar och övriga med ett, kanske nyvaknat, intresse för och mera kunskap om fåglar.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunFamiljPRO

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.