Hoppa till huvudinnehållet

Oturlig start på säsongen för Anders Berger – bröt efter krock

Publicerad:
#43 Anders Berger tvingades tyvärr bryta redan på första varvet på Kinnekulle Ring efter en kollision.
#43 Anders Berger tvingades tyvärr bryta redan på första varvet på Kinnekulle Ring efter en kollision. Foto: Hannele Björemo

Anders Berger från Bengtsfors MotorClub körde årets första deltävling i den Racinghistoriska Cupen på Kinnekulle Ring, men tvingades bryta efter en kollision.

I kvalet var Anders snabbast i sin klass och trea totalt i heatet. I första racet kom han iväg som tredje man, men efter TV-krönet snurrade ledarbilen och stod på tvären tvärs över banan. Anders hade inte en chans att undvika en kollision. Smällen tog illa på Anders vänstra bakhjul och han tvingades bryta på fläcken. Tyvärr blev bakaxeln böjd av smällen och nu blir det bråttom att hitta delar för att komma till start igen.

– Det blir nog tufft att hinna få ihop bilen innan nästa tävling i Karlskoga i juni, men till Skåne i juli måste jag vara klar, säger Anders Berger.

Artikeltaggar

Anders BergerKinnekulle ringRally

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.