Hoppa till huvudinnehållet

Riksdagskandidat imponerades av landsbygdens kraft

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Jerker Johansson och Marie-Therese Harfouche passade på att ge sin centerpartistiska partikamrat, riksdagskandidaten Anders Dahlberg från Trollhättan (till höger), en gåva. Detta i form av den gamle lokalredaktören Tore Petterssons bok Knäppt när det händer.
Jerker Johansson och Marie-Therese Harfouche passade på att ge sin centerpartistiska partikamrat, riksdagskandidaten Anders Dahlberg från Trollhättan (till höger), en gåva. Detta i form av den gamle lokalredaktören Tore Petterssons bok Knäppt när det händer. Foto: Conny Hultgren

Den centerpartiske riksdagskandidaten Anders Dahlberg från Trollhättan besökte nyligen Bengtsfors under sin turné inför valet. Dahlberg imponerades av den kraft som finns på den dalsländska landsbygden.

Han togs emot av bland andra sina partikamrater Jerker Johansson och Marie-Therese Harfouche och tillsammans besökte de Mötesplats Steneby, Däckhotellet i Ödskölt, Dalslands sjukhus i Bäckefors och Fridh & Hell´s Bygg i Bengtsfors.

– Jag besöker gärna mindre kommuner som Bengtsfors och jag imponeras av den kraft som finns här. Här finns aktörer som verkligen utvecklar landsbygden, säger Anders Dahlberg.

Vad tar du med dig från besöket i Bengtsfors kommun till riksdagen, om du nu väljs in där?

– Jag har än en gång blivit påmind om hur viktigt det är att vi politiker arbetar för att underlätta för företag på landsbygden. Vi kan ta strandskyddsreglerna på exempel, där vi är väldigt besvikna på hur våra gamla allianskollegor har agerat. Det måste bli enklare och vara förenat med mindre byråkrati att bygga, säger Anders Dahlberg.

Artikeltaggar

Anders DahlbergBengtsforsJerker JohanssonMarie-Therese HarfouchePolitikVal 2022

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.