Hoppa till huvudinnehållet

Musikelever åkte på turné med blåsinstrumenten

Publicerad:
Reporter Tommy Löfgren
Tommy Löfgren
tommy.lofgren@dalslanningen.se
I lördags var det Blåsmusikens dag. Kulturskolorna i Bengtsfors, Åmål och Mellerud deltog med en orkester bestående av elever och lärare. Här på Nygårdstorget i Bengtsfors.
I lördags var det Blåsmusikens dag. Kulturskolorna i Bengtsfors, Åmål och Mellerud deltog med en orkester bestående av elever och lärare. Här på Nygårdstorget i Bengtsfors. Foto: Tommy Lofgren
  • Unga blåsmusikanter med sina lärare spelade på Blåsmusikens dag.
    Unga blåsmusikanter med sina lärare spelade på Blåsmusikens dag. Foto: Tommy Lofgren
  • Fredrik Myrén, musiklärare i  Åmål, ledde orkesters med elever och lärare under lördagens turné. Första stoppet var Bengtsfors.
    Fredrik Myrén, musiklärare i Åmål, ledde orkesters med elever och lärare under lördagens turné. Första stoppet var Bengtsfors. Foto: Tommy Lofgren

I lördags firades Blåsmusikens dag med Dalslands blåsorkester. Det var elever och lärare från tre kulturskolor som var ute på en liten turné. Första stoppet var Bengtsfors där orkestern spelade från scenen på Nygårdstorget.

Kulturskolorna i Bengtsfors, Åmål och Mellerud bildade Dalslandsorkestern. Under ledningen av dirigenten Fredrik Myrén gav man ett lättsamt men varierat musikprogram. Efter konserten i Bengtsfors styrdes kosan mot Åmål och avslutningsvis till Mellerud.

Unga blåsmusikanter med sina lärare spelade på Blåsmusikens dag.
Unga blåsmusikanter med sina lärare spelade på Blåsmusikens dag. Foto: Tommy Lofgren

Blåsmusikens dag mobiliserar hela Sveriges samlade blåsarkraft. Avsikten är att visa styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nuvarande och framtida musikliv. Och just framtiden börjar i kulturskolorna.

Blåsmusikens dag riktade sig till alla som spelar blåsmusik; barn, unga, amatörer och professionella i alla genrer och ensembleformer inom blåsmusiken.

Under dagen samlades blåsmusiker i hela Sverige och gav konserter.

Delar av blåssektionen i den sammansatta orkestern från kulturskolorna i Bengtsfors, Åmål och Mellerud.
Delar av blåssektionen i den sammansatta orkestern från kulturskolorna i Bengtsfors, Åmål och Mellerud. Foto: Tommy Lofgren

Artikeltaggar

BengtsforsFredrik MyrénMellerudMusikNöje/KulturÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.