Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF tog revansch på grannrivalen: ”Vi gör det vi ska”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Eds Mina Nilsson gjorde två mål mot Bullaren i 4–1-segern.
Eds Mina Nilsson gjorde två mål mot Bullaren i 4–1-segern. Foto: Pontus Nordwall

I fjol satte grannrivalen Bullaren stopp för Eds FF:s chanser till en andraplats i trean. I fredags fick man revansch och hänger fortsatt på i tabelltoppen.

– Vi var det bättre laget, säger tvåmålsskytten Mina Nilsson.

Eds FF jagade andraplatsen i fjolårets avslutning av damtrean när svårspelade Bullarens GOIF från grannkommunen Tanum satte stopp och vann med 1–0. I fredags tog man dock revansch på ett övertygande sätt och kunde vinna med 4–1.

– Jag minns att vi tyckte att det var fruktansvärt tungt förra gången. Då var vi spelmässigt på samma nivå, men i fredags var vi det bättre laget. Det är ett bra lag som har duktiga spelare och många kvaliter. Men vi vann lite på att vi var övertaliga på innermittfältet, säger tvåmålsskytten Mina Nilsson.

Men det var gästerna som tog ledningen i 24:e minuten genom Linnea Edvardsson. Detta trots att det var hemmalaget som hade kontrollen över matchen. Men Vendela Klenfelts tredje för säsongen innebar att det var kvitterat redan minuten senare.

Två på två minuter

Hemmalaget gjorde ytterligare två mål inom loppet av två minuter innan halvleken var slut. Och det var Mina Nilsson som gjorde båda. Först hade hon tur när Bullarens målvakt fumlade in bollen efter en räddning, sedan satte hon 3–1 med ett fint långskott.

Emmy Olausson fastställde slutresultatet 5–1 med knappa 20 minuter kvar, hennes femte för säsongen. Segern innebär att Eds FF fortsatt är obesegrat och skuggar serieledande Vallens IF, fyra poäng bakom efter sex omgångar.

– Vi gjorde det bra, tycker jag. Bullaren är ett sånt där lag som vi historiskt sett haft svårt emot, men jag tycker att vi fick till vårt spel, faktiskt. Vi spelade bra och alla lagdelar var hela tiden med. Pär (Johansson, tränare) tycker nog att vi gjorde det vi skulle, säger Mina Nilsson.

På torsdag väntar ett rafflande toppmöte då man gästar just Vallens IF. Då finns chansen att knappa in ytterligare.

Matchfakta

Eds FF–Bullarens GOIF 4–1 (3–1)

Division 3 Bohuslän-Dalsland

Målen: 0–1 Linnea Edvardsson (24), 1–1 Vendela Klenfelt (25), 2–1 Mina Nilsson (35), 3–1 Mina Nilsson (37), 4–1 Emmy Olausson (71)

Varningar, Ed: Mina Nilsson

Domare: Nazmi Chihadeh

Artikeltaggar

Bullarens GOIFDivision 3 Bohuslän Dalsland damerEdEds FFFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.