Emma Johansson vann i O-ligans andra deltävling

Publicerad:
D10: Etta Emma Johansson, OK Skärmen, tvåa Klara Galle, Eds SK, fyra Amanda Johansson Eds SK, trea Patricia Eriksson, OK Skärmen, femma Ellie Samulesson OK Skärmen. Foto: Fredrika Svaröd Jensen

I onsdags gick den andra deltävlingen i O-ligan av stapeln i Högsäter, där 54 utövare från både arrangörsklubben OK Skärmen och Eds SK kämpade om pallplatserna. Emma Johansson och Joel Gustafsson vann sina klasser.

OK Skärmen arrangerade tävlingen vid Högsäters skola. Början och slutet av alla banor gick i bebyggelsen och fick sprintkaraktär, övriga delar av banorna gick i öppen, fin skog. Från Eds SK startade 42 orienterare varav åtta var vuxna som sprang extrabanor. OK Skärmen hade 12 löpare på plats.

För Eds SK blev det flera framskjutna placeringar. Klara Galle gjorde ett bra lopp i D10 och blev tvåa. I samma klass blev Amanda Johansson fyra, vilket var bra gjort med tanke på att hon skadade armbågen under tisdagen under crossåkning. Carl Johansson Purontaka blev fin trea i H10 och Joel Gustafson tog hem sin andra raka seger i H12. Agnes Malm sprang in på tredje plats i D12. I H14 bestod tättrion denna gång av Noah Olsson Åmåls OK (Bengtsfors), William Lännhult, respektive Hampus Gustafsson.

För OK Skärmen blev Neo Johansson trea i H12. I D10 vann Emma Johansson och Patricia Eriksson blev trea.

Sprint-DM i Uddevalla

På lördag är det sprint-DM i Uddevalla. På förmiddagen individuell tävling och på eftermiddagen stafett. Eds SK har 42 anmälda till individuella tävlingen och har därmed klart flest deltagare. I stafetten har Eds SK tio lag anmälda, fyra lag i H/D14, fyra lag i H/D21 och ett lag i H/D50. Totalt är 40 lag anmälda från hela distriktet Bohuslän-Dal.

Artikeltaggar

Eds SKEmma JohanssonJoel GustavssonOK SkärmenOrientering

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare