Hoppa till huvudinnehållet

Bäckefors vann trots uppryckning av Eds FF 2

Publicerad:
Eds FF 2 förlorade mot Bäckefors
Eds FF 2 förlorade mot Bäckefors

Matchen mellan Eds FF 2 och Bäckefors i division 5 Dalsland herr slutade 1-2. Bortalaget Bäckefors hade greppet i första halvlek och ledde med 2-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Eds FF 2 lyfte sig i andra halvlek.

– En match vi dominerar och styr från minut ett. Bäckefors får jaga boll i 90 minuter. Vi får en straff och en omställning emot oss som blir mål. Det är vad de har i princip. Vi gör allt rätt utom att sätta bollen i mål. Deras målvakt Bothe räddar dem gång på gång, all heder till honom. Bara att bita ihop och ta nya tag nästa vecka. Någon gång kommer även målen, kommenterade Eds FF 2:s ledare Anders Paulsson.

Bäckefors tränare Pelle Norlin om matchen:

– Ett klassiskt derby med mycket kamp och mycket känslor. Ingen vacker match. Men vår kampvilja och moral idag var avgörande. En riktigt skön och viktig seger. Att ta sex poäng i två derbyn på raken är ett tecken på att vi är på rätt väg.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän gästerna Bäckefors tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Patrik Strand.

Laget ökade ledningen till 0-2 i 35:e minuten, genom Johan Jensen. Direkt efter pausen nätade Karl Martinsson och reducerade åt Eds FF 2. Men mer än så orkade Eds FF 2 inte med.

Det här var Eds FF 2:s andra uddamålsförlust den här säsongen.

Eds FF 2 har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Bäckefors har nio poäng.

Eds FF 2 tar sig an Bengtsfors i nästa match hemma söndag 29 maj 16.00. Bäckefors möter Ellenö hemma lördag 28 maj 14.00.

Artikeltaggar

Bäckefors IFDivision 5 DalslandEds FFFotbollSJB Arena

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.