Hoppa till huvudinnehållet

Alida Molander laddar för SM-slutspel: ”Årets roligaste helg”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Alida Molander och Team X-Calibur laddar för SM-slutspel i helgen.
Alida Molander och Team X-Calibur laddar för SM-slutspel i helgen. Foto: EMIL LANGVAD

Elitbowlaren Alida Molander från Ed laddar för sitt första SM-slutspel med Göteborgsklubben Team X-Calibur. I helgen avgörs elitserien för damer i Nyköping.

– Det är årets roligaste helg inom svensk bowling, säger hon.

Serietvåan Team X-Calibur ställs mot BK Högland från Nässjö, som slutade trea i grundserien. Seriesegrarna Spader Dam valde att få möta fjärdeplacerade B-K Eva i sin semifinal. X-Calibur, med Alida Molander från Ed i laget, får fördelen av att välja oljeprofil i sin semifinal. På fredag inleds slutspelet.

– Vi vet att vi har en tuff semifinal men målet är att ta oss vidare till final, säger Alida Molander.

Rivalitet

X-Calibur och Spader Dam har utvecklat en rivalitet de senaste åren, men oftast har Helsingborgarna gått vinnande ur striden. Nu möts lagen i en eventuell final, om båda skulle gå vidare.

– Vi visste att de inte skulle välja oss i semin. Förhoppningsvis möts vi i finalen, men först har vi en semifinal att ta oss igenom, säger Alida Molander.

Det här blir hennes första SM-slutspel sedan 2015, då med Vänersborgslaget Skrufscha, och det första med X-Calibur. Första året var Alida Molander skadad och de två senaste åren har pandemin satt stopp för slutspelet. Det är en speciell inramning som väntar, menar hon.

– Det är väldigt speciellt att spela slutspelet, för det är hejarklackar och trummor som man inte är van vid annars. Så det är klart att det kommer vara lite spänt men vi är väldigt taggade för årets roligaste helg inom svensk bowling.

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingEdTeam X-Calibur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.