Hoppa till huvudinnehållet

Ansökningstiden förlängs – svårt att hitta vikarier inom vård och omsorg

Publicerad:
Det är svårt att hitta sommarvikarier till vård och omsorgen.
Det är svårt att hitta sommarvikarier till vård och omsorgen. Foto: JESSICA GOW / TT

Bengtsfors kommun har svårt att få tillräckligt med sommarvikarier inom vård och omsorgen. Därför förlängs nu ansökningstiden för semestervikariat till den 30 maj.

– Vi hade svårt att få tillräckligt med sökande och fick förlänga söktiden även i fjol, men det är ännu färre sökande i år, säger enhetschefen Anna-Karin Widén.

Vad tror du det beror på?

– Det skrivs mycket negativt i media om vården, vilket jag tror påverkar att vi har så pass få sökande. Men sedan är det viktigt att det kommer fram hur mycket bra som finns med vårdyrket, att det är ett väldigt viktigt arbete där man gör skillnad och får mycket tillbaka av goa och tacksamma vårdtagare, säger Anna-Karin Widén.

Som sommar- och timvikarie inom vård och omsorgen kan man i Bengtsfors kommun få arbete inom hemtjänst, på vård- och omsorgsboenden, inom omsorgen för personer med funktionsvariation, inom personlig assistans eller inom socialpsykiatrin.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)SemestervikariatVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.