Vad är viktigast i årets val?

Samhälle | Val 2022
PUBLICERAD:

Det närmar sig. Valet.

Det är en konstig vår i år. Efter två år av pandemirestriktioner blev världen nästan normal - i ungefär en månad.

Med Rysslands invasion av Ukraina stod vi helt plötsligt på dörrtröskeln till ett blodigt, och fullkomligt vidrigt krig och allt som det har fört med sig. Energi- och bränslepriserna rusar från en redan hög nivå, räntorna skjuter i höjden, maten blir dyrare.

Och i skrivande stund - måndag den 16 maj 2022 - ansöker Sverige om Nato-medlemskap. Om det kan sägas mycket, men klart är att opinionen för försvarsalliansen svängde snabbt efter invasionen.

Det är ju, som sagt, valår och september är bara några månader bort. Och många frågor slåss om utrymmet i valkampanjen i år.

Pandemin satte fokus på bristerna inom vården och äldreomsorgen, energipriserna satte fart på diskussionen om stabilitet i elförsörjningen och beroendet av Ryssland. Och med kriget, som sagt, kom försvaret att bli en av de viktigaste frågorna.

Men vad vill Dalslänningens läsare lägga fokus på inför valet? Vad bör tidningen ta upp innan det är dags att gå till urnorna?

Snart drar tidningen igång bevakningen inför valet och vi vill veta vilka frågor ni vill ha svar på från lokala politiker.

Maila Dalslänningen på redaktion@dalslanningen.se eller ring oss på 0531–54 18 00 och berätta vad du vill veta inför valet 2022.

Det kommer bli en annorlunda valrörelse.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.