Hoppa till huvudinnehållet

Therese satsade i rasande fart – ridhus och stall invigs

Publicerad:
Ordförande i Dals-Eds ridklubb Anna Nilsson samt Therese Karlsson bjuder på lördag på ett gediget invigningsprogram.
Ordförande i Dals-Eds ridklubb Anna Nilsson samt Therese Karlsson bjuder på lördag på ett gediget invigningsprogram. Foto: Helena Lindgren

På mindre än ett år har Therese Karlsson byggt ridhus, stall och startat ridskola på sin gård utanför Ed. Och nu är det dags för invigning. På lördag klipps bandet och det bjuds på ett gediget program för alla som gillar fyrbenta djur – hästar såväl som hundar.

Det var i somras som det hela tog fart.

Therese Karlsson, som har jobbat och ägnat sig åt hästar i hela sitt liv, hade under en period funderat över att dra i gång något eget. Efter att avtalet vid Eds ryttarsällskap upphörde, där hon tidigare bedrev ridskoleverksamhet, tog hon chansen.

Ridskola säkrad – Therese bygger nytt

När beslutet väl var fattat gick det med rasande fart. Föreningen Dals-Eds Ridklubb bildades och hemma på gården, strax utanför Ed, restes det på kort tid ett nytt ridhus på 1 600 kvadratmeter och ett nytt stall, med 12 uppställningsspiltor, sadelkammare, garage och foderrum. Redan efter sommaren kunde ridskoleverksamheten starta.

Och nu är det dags att inviga hela satsningen.

Sötchock

På lördag blir det ett fullspäckat program med olika händelser.

Dagen inleds med hoppuppvisning av delar av ungdomssektionen. Därefter är det ett annat fyrbent djur som för en stund står i fokus då Mia Lundgren visar agility.

Den nya ridhuset är 1 600 kvadratmeter.
Den nya ridhuset är 1 600 kvadratmeter.

Nästa programpunkt blir en sann sötchock då verksamhetens egenuppfödda föl ska visas upp. Dock är ett av dem fortfarande kvar i mammans mage.

– Vi kommer att visa två stycken varav ett av dem föddes förra året. Vi hoppas innerligt att vi kan visa ett till, men än så länge ser det mörkt ut, säger Therese Karlsson och skrattar.

Han kommer inåkandes, men mer säger jag inte.
Therese Karlsson.

Programmet fortsätter med en parad av ridskolehästar och sedan dressytuppvisning av Therese Karlsson själv och Ingrid Stewart.

Originell entré

Därefter blir det officiell invigning med bandklippning av Kenneth Gustavsson (C), socialnämndens ordförande.

– Han kommer inåkandes, men mer säger jag inte.

Senare i programmet blir det också hästar utan ben, nämligen dem på käpp, då det blir käpphästkadrilj

För den som är nyfiken på det nybyggda stallet går det att få en titt på lördag.
För den som är nyfiken på det nybyggda stallet går det att få en titt på lördag.

Bengtsfors musikkår står för musikunderhållningen och Anna–Lena Hedlund är konferencier.

Det finns också möjlighet att ta Ridborgarmärket och de nybyggda lokalerna är öppna för nyfikna besökare.

På kvällen blir det stor baluns i ridhuset med över 100 inbjudna gäster.

– Det här känns helt fantastiskt. Jag vill gärna tacka alla som varit delaktiga i att detta gått att genomföra. Vi har klarat av det här på mindre än ett år och nu kan vi äntligen ha invigning, säger Therese Karlsson.

Artikeltaggar

EdFritid och livsstilHästHästsport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.