Hoppa till huvudinnehållet

Liberalerna starka i kommunen – 15 namn på listan: ”Ett bra gäng”

Publicerad:
Kandidater för Liberalerna i Färgelanda. Från vänster Ingo Asplund, Margareta Haglund, Håkan Gusteus, Olle Hagström, Inger Andersson och Kenneth Carlsson
Kandidater för Liberalerna i Färgelanda. Från vänster Ingo Asplund, Margareta Haglund, Håkan Gusteus, Olle Hagström, Inger Andersson och Kenneth Carlsson

Liberalerna är starka i Färgelanda kommun. När man i förra veckan släppte listan till kommunvalet var den 15 namn lång, varav fyra nya.

– Vi har stått stadiga i all turbulens, säger toppnamnet Kenneth Carlsson (L).

Av de 15 namnen är fyra nya. Margareta Haglund på plats fem är helt ny i partiet. Tommy Widekärr, Krystyna Skjelfoss och Birger Byström är återvändare som varit med förr. I övrigt är det bekanta namn som kandiderar i valet.

Att få ihop 15 namn är starkt med tanke på det stora rekryteringsproblem som de flesta partier upplever i hela landet, menar partiföreningens ordförande Kenneth Carlsson (L)

– Partipolitiken har ett rekryteringsproblem som nästan kommit i dagen den här valrörelsen. Vi har fått ihop ett bra gäng med tanke på hur det ser ut i andra kommuner. Vi är väl försedda med 15 namn och det är vi riktigt nöjda med. Inga andra Dalslandskommuner har över tio.

Vad gör Liberalerna så starka i just Färgelanda?

– Vi har en god sammanhållning, trots att det varit lite turbulent kring partiet. Vi har stått stadiga och pall trots blåsvädret som varit. Vi har inte haft någon inre oenighet. Jag känner att ingen gång har uttrycket ”enade vi står, söndrade vi falla” passat in så bra, säger Carlsson.

Återigen toppar han listan, med gruppledare Ingo Asplund som tvåa och Håkan Gusteus på tredje plats.

– Det är jag tacksam för.Jag känner att jag får ta det som ett kvitto på att jag förrättat mitt mandat ganska väl.

1. Kenneth Carlsson, Färgelanda

2. Ingo Asplund, Ellenö

3. Håkan Gusteus, Ödeborg

4. Olle Hagström, Färgelanda

5. Margareta Haglund, Högsäter (ny)

6. Astrid Berggren, Färgelanda

7. Inger Andersson, Färgelanda

8. Tommy Widekärr, Färgelanda (ny)

9. Åke Högberg, Högsäter

10. Krystyna Skjelfoss, Färgelanda (ny)

11. Bernt Johansson, Färgelanda

12. Anas Barbour, Högsäter

13. Birger Byström, Färgelanda (ny)

14. Bo Ljung, Högsäter

15. Birgit Hagström, Färgelanda

Artikeltaggar

FärgelandaKenneth CarlssonLiberalernaPolitik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.