Eds FF tappade poäng mot nio man: ”Fruktansvärt surt”

Publicerad:
Karl Martinsson gjorde 1–0-målet för Eds FF. Foto: Johan Lindahl

Ledning hemma mot Henån-Gilleby som har nio spelare på planen = tre garanterade poäng? Så enkel var inte ekvationen för Eds FF i helgen som trots massivt övertag både numerärt och spelmässigt, fick nöja sig med en poäng.

– Det var längesedan jag var så besviken, säger tränaren Johan Niklasson.

Redan i åttonde minuten drog gästande Henån-Gilleby IF på sig rött kort, då John Olsson drog ner Edsanfallaren Viktor Johansson som var fri med målvakt.

Trots det lyckades man hålla hemmalaget stången fram till halvtid, då en Henånspelare såg rött igen. Den här gången var det Lukas Persson som snackade till sig två gula efter att signalen för halvtid gått.

Strax efter kunde Karl Martinsson sätta 1–0 från sin högerkant, assisterad av Theo Johannesson. Och då var väl saken klar, kanske de flesta tänkte? Icke sa nicke.

Nio tappra hjältar

Trots massivt spelövertag mot gästernas nio tappra hjältar fick man inte in ytterligare mål. Istället vräkte sig Henån-Gillebys Viktor Martinsson fram och klappade till med sin vänster med fyra minuter kvar. Bollen seglade upp i krysset och då hade två poäng plötsligt glidit ur Eds FF:s trygga famn. En kassaskåpssäker ledning slutade med en poäng, till Edstränaren Johan Niklassons stora besvikelse.

– Ja, vad ska man säga? Det var längesedan jag var så besviken. Vi hade ett gyllene tillfälle, men vi gjorde det svårt för oss. Vi ville kanske lite för mycket. Det känns fruktansvärt surt, säger han.

Niklasson måste dock ge en eloge till gästerna som lyckades knipa en poäng ur ett hopplöst läge.

– De försvarade heroiskt, det måste man säga. De krigade i etapper, det var starkt av dem, säger Johan Niklasson.

Eds FF ligger dock trea i tabellen bara två poäng efter serieledande IF Viken, som dock har en hängmatch till godo. På fredag gästar man nästjumbon Fengersfors IK, som inte har fått någon vidare start på säsongen.

Matchfakta

Eds FF–Henån-Gilleby IF 1–1 (0–0)

Division 4 Bohuslän

Målen: 1–0 Karl Martinsson (49), 1–1 Viktor Martinsson (86)

Varningar, HGIF: Oskar Jansson, Lukas Persson x2, Rasmus Magnusson, Albin Martinsson

Utvisningar, HGIF: John Olsson, Lukas Persson

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalEdEds FFFotbollHenån/Gilleby IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare