Sista dagen för ny vårdgivare – oklart om anbud

Publicerad:
Linda Jansson, M, är ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Hon sitter också i kommunfullmäktige i Färgelanda. Foto: Tommy Löfgren

Den 2 maj var det sista dagen för att lämna anbud på driften av specialistsjukvården i Bäckefors och de två andra närsjukhusen i Fyrbodal. Om det kommit in anbud är oklart.

– Det råder sekretess. Därför kan jag inget säga, jag vet inte. Anbuden behandlas till en början av tjänstemännen, säger Linda Jansson (M), ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsstyrelsen.

”Drivs vidare”

Däremot säger hon att oavsett om det finns anbud eller inte så kommer specialistvården att drivas vidare. I så fall i regi av NU-sjukvården.

– Det kommer fortsatt att bedrivas somatisk specialistvård efter den 1 november.

Den sista oktober går avtalet med nuvarande vårdbolaget Aleris vid närsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad.

Det här är den andra omgången av anbudsförfarande. Vid första omgången kom det inget anbud från någon vårdgivare. Inbjudan till den här anbudsomgången gick ut den 1 april.

Tid förlängdes

Anbudstiden förlängdes ett par dagar från den 28 april till den 2 maj.

Beräknad tilldelning av uppdraget är den 20 maj. Då ska det vara klart vem som tar över efter Aleris. Avtalet ska undertecknas den 31 maj.

Den 1 november ska det nya vårdbolaget ta över driften av specialistsjukvården.

Artikeltaggar

ArbeteBäckeforsDalslands sjukhusVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare