Hoppa till huvudinnehållet

Återkommande skadegörelse – byggföretag efterlyser vittnen

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Innanför fönstret ligger en sten som har används till att krossa en av fönsterrutorna.
Innanför fönstret ligger en sten som har används till att krossa en av fönsterrutorna. Foto: Helena Lindgren

Stölder, droger och övernattningar. Allt sedan Sven Johansson fastighetsbolag köpte huset, granne till hotellet på Storgatan i Ed, har det varit stora problem med både skadegörelse och inbrott. Nu efterlyser ägarna vittnesuppgifter till händelserna.

Sven Johansson fastighetsbolag köpte huset 2013. Eftersom de ursprungliga planerna med huset inte riktigt gick in lås har renoveringen dragit ut på tiden. Men efter att ha styrt om kom företaget igång med arbetet hösten 2021.

Efter att bolaget köpt huset har det varit stora problem med både skadegörelse och inbrott.

– Det har varit personer här som har sovit över och vi har även hittat droger i form av tabletter i huset, säger Annika Andersson, delägare i fastighetsbolaget.

Det har varit stora problem med inbrott och skadegörelse i huset.
Det har varit stora problem med inbrott och skadegörelse i huset. Foto: Helena Lindgren

Efter att renoveringen kom igång i höstas har det även varit omfattande stölder.

– Vid ett tillfälle tog de med sig verktyg till ett värde av cirka 60 000 kronor. De stal också arbetskläder med vår logga på.

Den senaste tiden har det även varit stora problem med stenkastning. När Dalslänningen är på plats ligger det stenar på flera ställen i huset som någon eller några har använt för att kasta in genom fönsterrutorna som blivit krossade.

– Vi ska på sikt sätta in nya fönster, men risken är ju att även de görs sönder. Vi måste sätta playwoodskivor framför så att de inte även de blir krossade, säger Annika Andersson.

Byggarbetarna möts ständigt av krossade fönster.
Byggarbetarna möts ständigt av krossade fönster. Foto: Helena Lindgren

Samtliga händelser är polisanmälda.

– Om det är någon som har sett eller vet något om händelserna får de gärna höra av sig till oss. Och framförallt vädjar vi till att folk håller ögonen öppna så att vi kan få ett stopp på detta, säger Annika Andersson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEdInbrottNarkotikaSkadegörelseSven Johansson Bygg AB

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.