Insändare: Svar på insändaren Ordning eller underskott?

Samhälle | Val 2022
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Ordning?

Menar ni inom äldreomsorgen där köerna växer sig långa, oroväckande Lex Sarah anmälningar, personalen flyr kommunen och ni vägrar fortfarande att behålla Kolaregården även om man till och med skulle behöva öppna upp de 10 platserna som av oss lämnades för tider då de skulle behövas, den tiden är nu.

Ordning?

Med en personalpolitik som skapat demonstrationer vid politiska möten, som lett till att många undersköterskor har sökt sig till andra yrken eller flytt kommunen.

Stora demonstrationer och namninsamlingar var det även runt den hotade nedläggningen av Kolaregården samt när det väntades tuffa neddragningar inom skolan. Sammanlagt 3 demonstrationer har det varit under ert styre. Tyder det på ordning?

Ordning?

Menar ni ordningen på gator och torg? Med storslagsmål på Sågudden och ökad oroskänsla i samhället. S har de senaste 2 budgetar satsat pengar på ett trygghetspaket som ni i majoriteten med Stig i spetsen tackat nej till. Har ni haft egna förslag? Nej inte det, för det kan ju kosta pengar och de ska ju läggas på hög tycker ni.

Ordning?

Menar ni ordning i skolan med lägsta ansökningsresultaten någonsin på gymnasiet, underskott i skolorna och stora neddragningar. Mycket bra med ökade skolresultat, det tackar vi skolmiljarden för, pengar från staten som gjort det möjligt för rektorer att satsa lite extra. Campus Dalsland säger ni som om ni själv kommit på idén, det var faktiskt redan 2017 som arbetet påbörjades, men bra ni jobbar vidare med det.

Ordning?

Eller menar ni oordningen som råder efter sammanslagningen Mellerud/Bengtsfors inom det sociala. Hade ni lyssnat på personal och brytt er om deras arbetsmiljö hade ni kanske redan märkt att det inte alls blev en så väl fungerande sammanslagning. Ni pratar om att sammanslagningen ger kompetenshöjning. Hur kompetent är det när Mellerud/Bengtsfors tillsammans skickat tillbaka 5,2 miljoner av 9,1 ämnat för kompetenshöjning inom vård och omsorg. Endast 18 av Sveriges 290 kommuner skickade tillbaka pengar, 2 av dom var Bengtsfors och Mellerud. Det skylls på Covid, men det var väl Covid i övriga kommuner också, eller? Vi från S har ifrågasatt detta gång på gång inför döva öron.

Underskott säger ni. Av 10 år vid makten hade S styret 1 år med underskott, ETT år, inte många år av underskott som Stig alltid använder med sin Trumpretorik. Ert första år vid makten hade ni underskott men räddades av en välfylld utjämningsreserv. Och utan en S-regering hade ni i även i år dragits med stora underskott. Tur ändå att även ett M-kommunalråd tackar ja till bidrag från den Socialdemokratiska regeringen, hur hade det annars sett ut?

Ha nu en fortsatt bra vecka. Läs gärna tidningen igen, den verkar ha gjort intryck.

Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.