Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Ordning eller underskott i Bengtsfors - låt väljarna avgöra

Publicerad:
Inlägget handlar om den broschyr Socialdemokraterna sänt ut inför Första maj i Bengtsfors.
Inlägget handlar om den broschyr Socialdemokraterna sänt ut inför Första maj i Bengtsfors.

Så kom då valrörelsen 2022 på allvar till Bengtsfors när Socialdemokraterna i ett utskick till hushållen i tisdags säger att de tar för givet att de ”tar över styret i höst” i kommunen.

Nåja, den saken lär väljarna avgöra och klart är att vi som idag leder kommunen tänker använda även de återstående månaderna fram till valet för att få fortsätta i fyra år till.

Författarna av inlägget: Per Jonsson (C), Anna-Greta Strömberg (KD) och Stig Bertilsson (M).
Författarna av inlägget: Per Jonsson (C), Anna-Greta Strömberg (KD) och Stig Bertilsson (M). Foto: Conny Hultgren

Det har tydligen undgått (S)-partiet att Bengtsfors har präglats av utveckling efter valet 2018, inte avveckling som (S) påstår. Bristen på utveckling tidigare var just det som ledde fram till skiftet i styret.

Vi får många signaler om att den positiva utveckling som nu sker verkligen uppskattas. Ordning i ekonomin med god ekonomisk hushållning i rak motsats till de stora underskott som (S) levererade under sina sista år. Företag som etableras och som växer. Efter ett par år av pandemi så känner många Bengtsforsbor nu åter framtidstro. Vi reformerar inom skolan och det sociala området. Exempelvis; sexorna flyttar tillbaka till mellanstadiet, den positiva resultattrenden på skolresultaten i grundskolan visar positiv trend, kostnaderna för ekonomiskt bistånd sänks igen och ungdomsarbetslösheten minskar i rekordtakt.

Vi jobbar för att effektivisera förvaltningen av kommunens fastigheter. Det byggs i kommunen och vi är aktiva för att kommunens attraktivitet ska öka. Vi samarbetar med våra grannar och vi driver på med kraft i angelägna frågor. Campus Dalsland och det faktum att polishuset i kommunen åter är bemannat är ett par goda exempel på det. Något som många noterat!

Framtidsfrågorna är många. Vi har under mandatperioden hunnit åtgärda en del. Kommunmedborgarna ser att saker och ting händer. Men mycket återstår att göra. Därför är vår ambition att fortsätta i fyra år till.

Det handlar om utveckling. Avvecklingstrenden har brutits. Vi kommer att göra vårt bästa för att det ska förbli så.

Stig Bertilsson

Gruppledare (M), Kommunstyrelsens ordförande

Per Jonsson

Gruppledare (C), Kommunstyrelsens andre vice ordförande

Anna-Greta Strömberg

Gruppledare (KD), Kommunstyrelsen, ersättare

Artikeltaggar

Anna-Greta StrömbergBengtsforsCampusInsändarePer JonssonSocialdemokraternaStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.