Insändare: Frustration över besparingar inom skolan i Färgelanda

Insändare
PUBLICERAD:
Författaren av inlägget riktar sig till beslutsfattarna i Färgelanda kommun och uttrycker frustration över besparingar inom skolområdet. På bilden Färgelanda kommunhus.
Foto: Helena Lindgren
Jag vill bara uttrycka min frustration gällande kommunens agerande vid besparingar inom skolverksamheten.

Har själv barn som går i skolan och hör hur verksamheten fungerar och får dessutom infomail från Unikum (skolportal på webben/reds. anm) om olika omorganisationer. Jag tycker kommun leker med vår ungdom som skall bespara resurser inom denna verksamhet, grunden för barnen att kunna gå vidare i livet måste ju ändå vara en stabil uppväxt med en bra skola bland annat. Man skall ge alla lika förutsättningar, men med tanke på utredningar av skolinspektionen så borde kommun verkligen ta åt sig och erkänna sina fel. Det är inte rätt område att spara ekonomiska resurser på, man kommer troligen att förlora mycket mer på detta i långa loppet än det man ”tjänar” temporärt. Istället för inflyttning som kan ske med ett gott rykte för skolan så kan utflyttning ske pga. Att man vill ge sina barn en rättvis chans i skolan. Med utflyttning så minskar intäkterna gällande kommunalskatten och i övrigt andra intäkter, man missar också föreningslivet som blir fattigare med mindre utbud av barn/ungdomar.

Med det sagt så tycker jag verkligen att beslutsfattare skall ta sig en riktig funderare och dem bästa politikerna är dem som kan erkänna sina misstag, misstaget har gått långt med det går att rätta till om man vill. Med andra ord tillsätt mer medel till skolan och se över andra utgifter, eller höj vår redan höga skatt lite för att klara detta.

Vi har kommunala bolag i denna kommun där en del av denna verksamhet kan göra stora effektiviseringar, man kan lägga ut entreprenader på Lou och även skötsel, då blir det konkurrensutsatt och man betalar inte för mer än vad som krävs, behöver inte då heller kommunala bilar som rullar utan förmånsvärde fram och tillbaka till sin arbetsplats och hemmet (ibland även på lediga tider).

Jag är absolut tillmötesgående om beslutsfattare eller annan ledning vill sätta sig ner för en diskussion eller tips om hur man gör en kommun attraktiv och i övrigt gör besparingar/effektiviseringar. Men tills någon bjuder in så vill jag vara anonym. Väl mött!

Anders

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.