Hoppa till huvudinnehållet

18 lådor med förnödenheter till Ukraina

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Civilförsvarsförbundet i Dalsland har samlat in förnödenheter till flyktingar från kriget i Ukraina. Från vänster Dan Magnusson, Torbjörn Eriksson, Stig Bertilsson (kommunstyrelsens ordförande), Maria Eriksson, Per Eriksson (kommunstyrelsens vice ordförande) och Tobias Holmberg från ABF.
Civilförsvarsförbundet i Dalsland har samlat in förnödenheter till flyktingar från kriget i Ukraina. Från vänster Dan Magnusson, Torbjörn Eriksson, Stig Bertilsson (kommunstyrelsens ordförande), Maria Eriksson, Per Eriksson (kommunstyrelsens vice ordförande) och Tobias Holmberg från ABF. Foto: Conny Hultgren

Barnkläder, leksaker, mat, läkemedel och hygienartiklar. Det är 18 lådor med förnödenheter som Civilförsvarsförbundet i Dalsland samlat in från allmänheten som nu ska vidare till flyktingar från krigets Ukraina.

Det är Trygghetspunkt 38:an i ABF:s lokaler på Storgatan som fungerat som insamlingscentral.

Initiativet kommer från Civilförsvarsförbundet Dalsland och ABF. Fastighetsägaren Bernt Fredriksson har dessutom sponsrat med en lägre hyra.

– Det är ett stort intresse för det här och det är roligt att det uppskattas. Det här är verkligen något som kommer människor som är i behov av förnödenheter till del. Vi är även flera aktörer som ska träffas och diskutera en liknande verksamhet i Dals-Ed, säger Dan Magnusson, ordförande för Civilförsvarsförbundet i Dalsland.

Kommer att fortsätta

På plats under Dalslänningens besök fanns även kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande Stig Bertilsson (M) och Per Eriksson (S).

– Vi markerar också från Bengtsfors kommun sida att vi tycker att detta är bra, sa de.

Civilförsvarsförbundet fortsätter insamlingen och upplåter även Trygghetspunkt 38:an som internetkafé och samlingspunkt.

Artikeltaggar

ABFBengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)Bernt FredrikssonCivilförsvarsförbundetDan MagnussonPer ErikssonSamhälleStig BertilssonUkrainakriget

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.