Hoppa till huvudinnehållet

Ny rallysprint gav mersmak: ”Väldigt lyckad tävling”

Publicerad:
Lennart Söderqvist blev bäste förare från Bengtsfors Motorclub.
Lennart Söderqvist blev bäste förare från Bengtsfors Motorclub. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Den nya rallytävlingen Västfraktspecialen blev ett fint arrangemang och tävlingen fick en otippad segrare i Urban Andersson från Stenungsund.

– Det var en väldigt lyckad tävling, deltagarna var helnöjda och ville återkomma, sa Peo Johansson i arrangerande Bengtsfors Motorclub.

Närmare 30 ekipage var anmälda till tävlingen som bestod av tre sträckor. Den första avgjordes på asfalt på Industrigatan i Bengtsfors medan sträcka två och tre kördes i Gapungebyns grusgrop respektive Karls Gärde.

Totalsegern gick till Urban Andersson från Stenungsund.

Stefan Grönberg, Dals MK, åkte i mål på en femteplats totalt.
Stefan Grönberg, Dals MK, åkte i mål på en femteplats totalt. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Det var helt oväntat. Han var i valet och kvalet om han skulle delta och anmälde sig så sent som på torsdagen. Nästa gång skulle han anmäla sig i tid för han ville återkomma, sa Peo Johansson.

Bland de dalsländska förarna lyckades Björn Beck, Åmåls MK, bäst och körde i mål som trea. Från Bengtsfors Motorclub var Lennart Söderqvist främst med en 17:e plats.

Dals MK:s Anders Jacobsson slutade på en tolfte plats.
Dals MK:s Anders Jacobsson slutade på en tolfte plats. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Ambulans körde fel

Enda incidenten under tävlingen var ett avbrott på grund av en ambulans som hade en utryckning och körde in på tävlingsbanan på Industrigatan. Istället för att köra den anvisade vägen.

– Ambulansen skulle till Sidan Norra och kom nog inte härifrån för Bengtsfors och Ed visste att vi skulle ha tävling. Vi fick visa den rätt och sedan visste vi inte om den återvänt eller inte. Vi fick kolla upp det innan tävlingen kunde fortsätta, säger Peo Johansson.

Driver´s open

Både arrangörer och tävlande var mycket nöjda med den nya rallytävlingen.

– Det var en väldigt lyckad tävling, deltagarna var helnöjda och ville återkomma, sa Peo Johansson.

På väg mellan grusgroparna i Gapungebyn, John Arild Nilsen, Åmåls MK.
På väg mellan grusgroparna i Gapungebyn, John Arild Nilsen, Åmåls MK. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Redan 21 maj kan de få återkomma till grusgropen i Gapungebyn för då arrangerar Bengtsfors Motorclub årets första Driver´s open. Till hösten blir det en ny rallysprint i grusgropen. Innan dess kommer klubben vara funktionärer på Årjängs MK:s backtävling 15 juli och Dals MK:s rally 17 september.

Artikeltaggar

Bengtsfors MCDals LångedGapungebynRally

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.