Insändare: Dals-Ed bör erbjuda seniorkort

Insändare
PUBLICERAD:
Inför seniorkort i Dals-Ed, anser författaren av inlägget.
Foto: Ove Rydh
Dalslänningens artikel den 25 mars om den fantastiska kollektivtrafiken vill jag helt instämma i.

Jag har åkt kollektivt till och från arbetet i cirka 30 år. Här beskrivs fördelen med seniorkort i trafiken som finns i Bengtsfors kommun. Mot slutet av artikeln framgår att Dals-Eds kommun är den enda kommunen i Dalsland som ej har seniorkort för sina äldre. Sannolikt en av de sista kommunerna i Västtrafiks område. Efter undertecknads medborgarförslag avslog kommunfullmäktige i mars 2022, förslaget på seniorkort i Dals-Ed i avvaktan på beslut i Fyrbodal.

Ett märkligt beslut då man säkert kunde haka på i Fyrbodal vid senare tillfälle. Det handlar både om miljön samt säkerhet i trafiken. Vi blir inte yngre i trafiken. Även det höga bensin/dieselpriset påverkar.

Tommy Almroth

Boende i Dals-Eds kommun sedan 1977

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.