Hoppa till huvudinnehållet

Mer från 1930-talets älgjakt: Unik bild visar att jakthundar användes

Publicerad:
Läsaren Magnus Jensen har sänt in denna kopia av en unik älgjaktsbild som visar att hundar användes vid jakten som troligen skedde på 1930-talet.
Läsaren Magnus Jensen har sänt in denna kopia av en unik älgjaktsbild som visar att hundar användes vid jakten som troligen skedde på 1930-talet. Foto: privat

Bilden från 1930-talets första älgjakt på Fagerhult som Dalslänningen fick från John Karlsson på Kårslätt i Dals-Ed, och ledde till att flera deltagare identifierades har väckt stort intresse.

Historisk älgjakt för 90 år sedan – jägare identifierade

Nu har Dalslänningen fått ännu en historisk bild från en älgjakt, troligen vid samma tid. Magnus Jensen har sänt bilden och det intressanta är att det utöver jägare och fällda älgar även finns jakthundar på bilden. "Det stärker det faktum att löshundsjakt blev klassat som kulturarv förra året.", skriver Magnus Jensen.

"Detta sägs också vara en lyckad älgjakt 1930, för jägare i Böle, Torp och Rölanda. Man stoltserar här med fyra stycken älgar framför vad som sägs vara Böle skola", skriver Magnus Jensen vidare. Han är dock inte säker på årtalet, och undrar om tidningens läsare känner igen några jägare. kanske finns det till och med en originalbild?

Artikeltaggar

Djur och naturFagerhultJaktJohn KarlssonNyheterRölandaTorp 2

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.