Hoppa till huvudinnehållet

Seriepremiär: Högsäter tog tre poäng mot Smögen” De gjorde det svårt för oss”

Publicerad:
 Nyförvärvet från Färgelanda Filip Isbrand Fransson försöker få tag på bollen.
Nyförvärvet från Färgelanda Filip Isbrand Fransson försöker få tag på bollen. Foto: Pontus Nordwall

Högsäter fick inte spelet att stämma i seriepremiären hemma mot Smögen men vann med 5–3. Det blev lite spännande på slutet när Smögen reducerade till 4–3 men Högsäter höll undan till en rättvis seger.

– Det syntes att det var en premiärmatch men skönt att få med sig tre poäng, säger Marcus Knutsen i Högsäter.

Marcus Knutsen hade många målchanser och här rullar han i 2-0 bakom Smögens Sebastian Lycell.
Marcus Knutsen hade många målchanser och här rullar han i 2-0 bakom Smögens Sebastian Lycell. Foto: Pontus Nordwall

Smögen hade mycket boll första tio minuterna men lyckades inte skapa några större målchanser. Istället kunde Högsäter sätta dit bollen på sina två första målchanser och var i ledningen med 2–0 etter sex minuters spel. Smögen kunde dock reducera till 2–1 på straff och fick efter 28 minuter ett fint frisparksläge. Frisparken gick mot målvaktens hörn där de kändes som att Henrik Albinsson skulle ha räddat bollen men 2–2 var ett faktum. Gästerna hade även haft en boll inne som blev avvinkad för offside. Högsäter skulle dock gå till pausvila i ledningen då Daniel Blom styrde in Johan Larssons fina frispark till 3-2.

Marcus Knutsen löper förbi Sebastian Roos men målvakten räddar.
Marcus Knutsen löper förbi Sebastian Roos men målvakten räddar. Foto: Pontus Nordwall

Smögen hade en del boll inledningsvis men Högsäter skapade mer och Marcus Knutsen är en mycket bra uppspelspunkt att använda när spelet inte riktigt fungerar.

Bollen ville inte in

Högsäter skapade flera lägen i inledningen av den andra halvleken där Marcus Knutsen hade både friläge och skott i stolpen men utan göra mål. Kändes som att någon av dessa målchanser borde ha varit innanför målramen. Med knappa 20 minuter kvar att spela fick Högsäter en straff och då kunde Knutsen rulla in bollen till 4–2. Högsäter hade sedan ganska bra koll på matchen och Smögen skapade inte så mycket men en reducering kom med en minut kvar att spela av ordinarie tid. Det blev dock ingen forcering av gästerna på tilläggstiden och Marcus Knutsen kunde istället sätta dit sitt tredje mål vilket gav Högsäter en 5–3 seger.

Daniel Blom styr in viktiga 3-2 innan pausvilan och firar målet.
Daniel Blom styr in viktiga 3-2 innan pausvilan och firar målet.

Stabil insats

Det blev en stabil insats, men spelmässigt var det ingen bra match från något av lagen. Högsäter har dock en ny tränare och många nya spelare till den här säsongen så det kommer nog bli bättre för varje match. När laget fick spela mer långa bollar så finns ju Marcus Knutsen där att ta emot bollen och han kunde nog gjort sex mål men tanke på de lägen han skapade i matchen.

– Det gäller att få kontinuitet på träningarna för egen del för då sitter de lägena jag missade i matchen. Spelmässigt inte så bra men Smögen gjorde det svårt för oss och det kommer säkert bli bättre för varje match, säger Högsäters tremålsskytt.

För Högsäter väntar nu en tuff bortamatch nästa lördag mot IF Viken som förväntas vara ett av topplagen.

Matchfakta:

Division 4 Bohuslän/Dal: Högsäters GF – Smögens IF 5–3 (3–2)

Målen: 1–0 Filip Isbrand Franson (4), 2–0 Marcus Knutsen (6), 2–1 Sebastian Roos (19), 2–2 Johan Hansson (28), 3–2 Daniel Blom (32), 4–2 Marcus Knutsen (71), 4–3 Björn Syversen (89), 5–3 Marcus Knutsen (91)

Varningar: Högsäter: Patrik Hansson, Jonas Hansson, Smögen: Sebastian Lysell, Sebastian Roos, Adam Johansson

Domare: Christer Antonsson

Publik: 80

Artikeltaggar

Adam JohanssonFotbollHenrik AlbinssonHögsäterMarcus KnutsenSebastian RoosSmögen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.