Hoppa till huvudinnehållet

Inget kval för Edsbowlarna: ”Nöjda med en andraplats”

Publicerad:
Zakarias Lindqvist var poängbäst i matchen mot Kåess med 850 poäng.
Zakarias Lindqvist var poängbäst i matchen mot Kåess med 850 poäng. Foto: Pontus Nordwall

I säsongens två sista matcher för Edsbowlarna blev det bara en poäng efter 10–10 mot BK Kåess F1 och en klar förlust med 17–3 mot Kvänum. Detta gör att laget slutar tvåa i division 2 norra Götaland, grupp B efter BK Tegnér F1.

– Vi borde nog fått med oss två poäng men vi är nöjda med en andraplats, säger Simon Östberg i Edsbowlarna.

I lördagens första match mot BK Kåess F1 på bortaplan började Edsbowlarna starkt. Laget vann de två första serierna och var i ledningen med 7-3 efter halva matchen. Kåess vann tredje serien med 3–2 men Edsbowlarna behövde bara två poäng i sista serien för att ta hem matchen. Kåess var dock starkast och vann med 4–1 vilket gjorde att matchen slutade 10–10.

Nära 300-serie

I andra matchen väntade Kvänums BK som blev en mycket tuff match. I de inledande två serierna så vann hemmalaget allt och ledde efter halva matchen med 10–0. Edsbowlarna kom tillbaka något i de två avslutande serierna men förlorade med 17–3. Simon Östberg avslutade matchen starkt för Edsbowlarna och gjorde 21 strikes på sina 24 sista slag.

– Det var två tuffa matcher där vi nog skulle ha vunnit första men Kåess kämpade för att hänga kvar. I andra var Kvänum för starka helt enkelt men jag borde nog gjort en 300 serie där, säger Simon Östberg.

Trots att laget hade chansen att vinna serien är de inte missnöjda med en andra plats och ser redan framåt till nästa säsong.

– Det har varit en bra säsong där vi gått runt på många spelare. Det är också kul att många yngre vill vara med och där har flera fått chansen att spela i B-laget. Det ser ut att bli flera derbyn nästa säsong och vi har några spännande nya spelare på gång in i truppen, säger han.

Totalt slutade laget på 24 poäng vilket är fyra efter BK Tegnér F1 som nu får kvala till division 1.

Matchfakta

Edsbowlarnas två matcher

BK Kåess F1 – KS Edsbowlarna 10–10

Kägelpoäng: 5730 – 5851

Bästa poäng, Edsbowlarna: Zakarias Lindqvist 850, Simon Östberg 838, Kim Norbäck

Kåess: Anders Klasson 882, Jan Andersson 758, Peter Brusewitz 756

Kvänums BK – KS Edsbowlarna 17–3

Kägelpoäng: 6566 – 5711

Bästa poäng Edsbowlarna: Simon Östberg 932, Per Abrahamsson 736, Anders Fredriksson 720

Kvänum: Christoffer Ivarsson 935, Anders Johansson 892, Mikael Lundgren 882

Artikeltaggar

BowlingDivision 2 norra GötalandEdsbowlarnaSimon Östberg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.