Hoppa till huvudinnehållet

Förening får pengar till att rita nya kartor

Publicerad:
Eds SK får 100 000 kronor för att rita nya kartor.
Eds SK får 100 000 kronor för att rita nya kartor. Foto: Johanna Granlund

Föreningen Eds Skidklubb får 100 000 kronor i bidrag från kommunen för att rita nya kartor.

Det var under förra året som föreningen Eds SK ansökte om medel för att ta fram nya kartor. Eds SK får årligen 18 000 kronor i kartbidrag från kommunen, men för att ta fram en helt ny karta krävs mer än så.

Föreningen har planer på att ta fram en ny karta över området norr och nordväst om motionsgården Tavlan – en kostnad på cirka 200 000 kronor.

Saknar medel

Eds SK har delat upp projektet i två delar, varav den första delen redan är genomförd och har finansierats av bidrag och föreningens egna pengar. Men för andra delen saknar föreningen medel och har därför vänt sig till kommunen.

Kommunstyrelsen beslutade nyligen att bevilja Eds SK 100 000 kronor för nyritning av kartor, under förutsättning att bland annat markägare har tillfrågats.

– Det är av stor vikt för samhällsnyttan och besöksnäringen att ha uppdaterade och aktuella kartor. Vi har ju även tidigare bidragit med medel, till exempel till konstgräset och Eds ryttarsällskap, med villkoren att föreningen bidrar med egna medel samt eget engagemang, säger Martin Carling (C), kommunstyrelsens ordförande i Dals-Eds kommun.

Pengar som blev över

Finansiering sker med hjälp av de pengar som föreningen ska återbetala till kommunen. Föreningen beviljades år 2018 565 000 kronor för att renovera motionsgården Tavlan, men eftersom alla pengar inte gick åt ska en del av summan betalas tillbaka till kommunen.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunEdEds SKMartin CarlingMotion och hälsaOrienteringTavlans Motionsgård

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.