Nyamko Sabuni avgår som L-ledare

Inrikes/utrikes
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Bara månader före valet i september avgår Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.
Nyamko Sabuni meddelar att hon lämnar sin post på en pressträff.

– Jag är den jag är med styrkor och med brister. I juni 2019 valde partiet hela mig, men hela mig är inte det som nu behövs. Hela mig och diskussionen om hela mig skymmer det som är allra viktigast, säger Sabuni.

Hon säger att det inte längre ska vara hon som går i första ledet.

– Jag är stolt över den resan jag gjort, säger Sabuni.

– Att jag vågar lämna och orkat komma tillbaka och lämnar igen. Att jag visar att allt faktiskt är möjligt, säger Sabuni.

– För att vi ska bli det nya Sverige krävs mycket av oss. Men jag ser vägen framför mig. Det är så jag avslutar min bok som jag skrev för tolv år sen, säger Sabuni.

Efter beskedet avbröt Nyamko Sabuni pressträffen, utan att ta några frågor.

Tidigare förste vice partiordförande Johan Pehrson inträder idag som ny partiledare för Liberalerna, det skriver partiet på sin hemsida.

– Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi. Liberalerna är nyckeln till en liberal borgerlig regering och jag står redo att leda Liberalerna genom en historisk valrörelse, säger Johan Pehrson.

Texten uppdateras.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.