Hoppa till huvudinnehållet

Alidas perfekta serie – tolv strikes i rad: ”Riktigt roligt”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Alida Molander slog till med en perfekt serie, tolv strikes i rad, på onsdagskvällen.
Alida Molander slog till med en perfekt serie, tolv strikes i rad, på onsdagskvällen. Foto: Pontus Nordwall

Trots en storspelande Alida Molander, som avslutade med en perfekt 300-serie, föll Edsbowlarna mot BK Tegnér med 5–15.

– Det händer inte särskilt ofta, så det var riktigt roligt, säger hon.

Att göra tolv strikes i rad kallas att göra en perfekt serie, 300 poäng, i bowling. Och det var precis det Edsbowlarnas Alida Molander gjorde i matchens sista serie mot BK Tegnérs farmarlag på onsdagskvällen. När de sista käglorna föll bröt ett vilt jubel ut i hallen, och båda lagen applåderade bedriften.

– Det var riktigt kul att få göra en trehundring. Det händer inte särskilt ofta, men jag har gjort några på tävling i Norge och på träning men det var min första officiella i Sverige, säger 24-åringen som stannade på 965, nära drömgränsen på 1 000 poäng.

Matchen vann dock ett toppat Tegnér, som går för att ta upp sitt farmarlag till division 1, med 15–5. Det var jämnt fram till tredje serien som hemmalaget vann med 5–0.

– De spelade väldigt bra och vi var med i matchen i två serier sedan drog de tyvärr ifrån. Tråkigt med förlust men väldigt kul att spela en match på en vardagskväll och det var mycket folk i hallen, säger Alida Molander.

Trots förlusten finns chansen på serieseger kvar för Edsbowlarna. Men då gäller det att vinna båda de återstående bortamatcherna mot BK Kåess F1 respektive Kvänums BK till helgen.

Matchfakta

BK Tegnér F1–KS Edsbowlarna 15–5

Division 2 norra Götaland

Kägelpoäng: 6622–6203

Bästa poäng, BK Tegnér: Joakim Nordén 944, Kristian Persson 896, Mikael Sten 841

Bästa poäng, Edsbowlarna: Alida Molander 965, Jonas Forsberg 800, Kim Norbäck 776

Artikeltaggar

Alida MolanderBK Tegnér SäffleBowlingEd

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.