Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna tog tung derbyseger – har allt i egna händer

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Zakarias Lindqvist slog 868 poäng och var poängbäst i Edsbowlarna.
Zakarias Lindqvist slog 868 poäng och var poängbäst i Edsbowlarna. Foto: Pontus Nordwall

Edsbowlarna tog en viktig seger i Dalslandsderbyt mot Åmål med 13–7. Nu har man allt i egna händer inför en rafflande avslutning.

– Vinner vi resten vinner vi serien, säger lagledare Simon Östberg.

En hektisk och spännande avslutning väntar på bowlingens division 2. Edsbowlarna vann den första av fyra matcher på kort tid, hemma mot Dalslandsrivalen Åmåls BC med 13–7 och har nu seriesegern i egna händer med tre matcher kvar.

Unge Zakarias Lindqvist var poängbäst med sina 868 poäng.

– Han spelade grymt, som han gjort den senaste tiden. Det har varit väldigt stegvis uppåt för honom och det är väldigt bra för oss. Det var bra prestationer överlag, säger lagledare Simon Östberg.

Avgjorde i tredje serien

Halvvägs in i matchen hade hemmalaget ledningen med 7–3 och kunde dra ifrån och avgöra redan efter tredje serien, som man vann med 5–0. Åmål avslutade starkt och kunde slipa till siffrorna med 4–1-seger i sista serien.

– Vi har en svår oljeprofil, vilket visade sig tydligt, säger Östberg.

Edsbowlarna har nu andraplatsen klar, vilket isåfall innebär att man slipper negativt kval, men inte heller spelar kval uppåt. Men vinner man resten av matcherna är seriesegern klar. Men kvarstår gör bortamatcher mot BK Tegnér redan på onsdag, och sedan dubbla bortamatcher till helgen mot BK Kåess och Kvänum.

– Nu går vi in i sluttampen. Vi har allt i egna händer, vinner vi resten vinner vi serien. Men Tegnér satsar allt på att gå upp med sitt andralag. De kommer att ha väldigt starkt lag, säger Simon Östberg.

Matchfakta

KS Edsbowlarna–Åmåls BC 13–7

Division 2 norra Götaland

Kägelpoäng: 6154–5761

Bästa poäng, Edsbowlarna: Zakarias Lindqvist 868, Ola Mattsson 814, Anders Fredriksson 800

Bästa poäng, Åmål: Anders Fagerström 789, Stefan Björklund 787, Claes Lindh 747

Artikeltaggar

BowlingDivision 2 norra GötalandEd

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.