Eds SK toppade i OL-premiär

Publicerad:
Klara Galle tvåa och Amanda Johansson etta i D10. Foto: Märit Gustafsson

Maria Eriksson, Eds SK, sprang hem en andraplats i D21, tätt följd av OK Skärmens Linda Eriksson, trea, när Bohuslän-Dals orienterare hade säsongspremiär.

Tävlingen, som var en medeldistans, avgjordes i skogarna vid Lyse på västkusten med Stångenäs AIS som arrangör.

Det blev Uddevalla OK:s Lovis Bergstrand som segrade i damernas huvudklass, D21, 2,5 minut före tvåan Maria Eriksson, Eds SK. Ner till trean Linda Eriksson, OK Skärmen, var det ytterligare 30 sekunder.

Hugo Eriksson trea i H10.
Hugo Eriksson trea i H10. Foto: Märit Gustafsson

Noah trea

På herrsidan var Niklas Olofsson, OK Pan-Kristianstad snabbast i H21. Dessvärre var det inga dalslänningar i den klassen.

I H14 gjorde Ärtemarksgrabben Noah Olsson, tävlande för Åmåls OK, ett fint lopp och blev trea, endast en minut efter segraren Anton Arvidsson, Brattås CK. Bra sprang också Hampus Gustafsson, Eds SK, och blev fyra i samma klass.

Enormt snabb

Joel Gustafsson, Eds SK, var enormt snabb i H12 och sprang sin 2,3 km långa orienteringsbana på 15 minuter. Tvåa kom Neo Johansson, OK Skärmen.

Joel Gustafsson vann med stor marginal H12.
Joel Gustafsson vann med stor marginal H12. Foto: Märit Gustafsson

Det blev dessutom Eds SK i topp i yngsta klasserna genom Amanda Johansson i topp med Klara Galle på andra plats. Bra lopp av båda tjejerna i D10. I motsvarande pojkklass var klubbkompisen Hugo Eriksson fin trea.

Eds SK har bra snurr på ungdomsverksamheten och hade även flera deltagare i de så kallade inskolningsklasserna och öppna klasserna. Kommande helg arrangeras Strömstadsmedeln och Kvillebyns klassiska.

Artikeltaggar

Eds SKOK SkärmenOrientering

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare