Hoppa till huvudinnehållet

Popcornfest för unga musikalartister

Publicerad:
Reporter Tommy Löfgren
Tommy Löfgren
tommy.lofgren@dalslanningen.se
Det blev popcornfest för alla medverkande ungdomar i kulturskolans musikal när den visades på Odéon under lördagen.
Det blev popcornfest för alla medverkande ungdomar i kulturskolans musikal när den visades på Odéon under lördagen. Foto: Tommy Lofgren

Det var tänkt att mynna ut i en scenföreställning. Men när pandemin slog till blev det istället en film. Grevinnans hemlighet visades i två välbesökta föreställningar på Odéon i lördags.

Det var Bengtsfors kulturskola som visade resultatet av en egenproducerad musikal, som först var tänkt att visas upp på Odéons scen under januari.

Filmade olika

Men med tanke på smittoläget valde man istället att spela in de olika dans- och teatergrupperna var för sig och klippa ihop dem.

De medverkande i musikalen är barn och ungdomar från Bengtsfors kulturskolas dans-, musik- och teatergrupper. De är i åldrarna mellan 4–16 år.

Alinda Bryntesson, Elsa Evert, Maiken Furuhaug, Molly Berg Odbrant, Maja Fredriksson, Johan Larsson, Haley Vennerström Stenegren, Nicola Bielicka, och Emma Bergendal hade alla roller i musikalen.
Alinda Bryntesson, Elsa Evert, Maiken Furuhaug, Molly Berg Odbrant, Maja Fredriksson, Johan Larsson, Haley Vennerström Stenegren, Nicola Bielicka, och Emma Bergendal hade alla roller i musikalen. Foto: Pernilla Bog-Bryntesson

Bengtsfors kulturskola har fått pengar till särskilda satsningar. Musikalen är en ny satsning som man kunnat genomföra.

– I projektet har vi vänt oss till alla barn och ungdomar, även de med olika funktionsnedsättningar. Tanken har varit att alla ska kunna vara med, säger Anna Hjelmberg, Bengtsfors kulturchef.

Olika kommundelar

Kulturskolan har haft som målsättning att även utlokalisera vissa repetitioner från Bengtsfors till Bäckefors och Dals Långed.

Regissör och manusförfattare var Anna-Lena Hedlund medan Tove Amnehagen var dansinstruktör.

Från kulturskolan har Stefan Halvordsson, Pernilla Bogö-Bryntesson , Alida Bryntesson och Maria Sthyr på olika sätt varit delaktiga i musikalen.

Dansnumren spelades in för att sedan infogas i filmens handling.
Dansnumren spelades in för att sedan infogas i filmens handling. Foto: Peter Magnusson

För filmning, ljudläggning och klippning har Odéons teknikgrupp ansvarat. Det vill säga parhästarna Mikael Blom och Peter Magnussson.

Nu hoppas kulturskolan kunna göra ett nytt liknande projekt.

Artikeltaggar

Anna HjelmbergAnna-Lena HedlundBengtsforsBäckeforsDals LångedMaria SthyrMikael BlomMusikNöje/KulturOdéonStefan HalvordssonTeater

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.