Hoppa till huvudinnehållet

Alida tog SM-silver i direktsändning: ”Väldigt speciellt”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Alida Molander spelade den direktsända SM-finaln. Skärmdumpen är från sändningen i SVT Play.
Alida Molander spelade den direktsända SM-finaln. Skärmdumpen är från sändningen i SVT Play. Foto: SVT

Drömmen om en direktsänd SM-final slog in för Edstjejen Alida Molander och lagkamraterna i Team X-Calibur. Väl där blev Spader Dam för svåra, men nu kan de titulera sig SM-silvermedaljörer.

– Vi är lite besvikna, men ett silver är ändå bra, säger hon.

Efter att laget, med Alida Molander, Hanna Engberg, Joline Persson Planefors och Josefin Hermansson, tagit sig hela vägen till SM-final genom att vara bäst i första steget, väntade elitserierivalen Spader Dam från Helsingborg i en direktsänd SM-final i SVT.

Men skåningarna var starkare och kunde vinna med 30–0 i finalen.

– Vi är såklart lite besvikna över att vi inte spelade bättre i finalen men ett SM-silver är ju ändå bra. Det var väldigt speciellt att spela i direktsänd tv. Men det var kul och jag tror att det var många hemma i Ed och Dalsland som kollade. Kul att bowling får lite tid i tv, säger hon.

Jämnt i första

Första serien var ganska jämn. Helsingborgarna vann den med 214–193, men i andra serien var avståndet betydligt större. Spader Dam tog hem den också, med 215–135.

– Första serien tycker jag att vi spelar helt okej, men i andra serien spelar vi inte alls bra och får problem med att vi ställer hål, säger 24-åringen.

I tremannabowling spelar varje spelare var tredje ruta, men Alida Molander var ändå nöjd med de slag hon gjorde.

– Jag hade en tomruta av dom sex rutor jag spelade så det var ändå skönt att spärrarna satt trots att det var mycket nerver under finalen, säger hon.

Artikeltaggar

Alida MolanderFotbollTeam X-Calibur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.