Hoppa till huvudinnehållet

Bastubad gav flerdubblat stöd till Ukrainas krigsdrabbade folk

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Att bastubada i Dals Långeds allmänna bastu gav intäkter till Ukraina, som dessutom flerdubblas på vägen.
Att bastubada i Dals Långeds allmänna bastu gav intäkter till Ukraina, som dessutom flerdubblas på vägen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Värmen i Dals Långeds allmänna bastu har givit upphov till att ett betydande belopp genererats för stöd till det krigsdrabbade Ukrainas folk.

Dals Långeds Utvecklingsråd beslutade nyligen att skänka en veckas intäkter från uthyrning av bastun i Dals Långed till Röda Korset / Dalslänningen, som stöd för den krigsdrabbade befolkningen i Ukraina. Utvecklingsrådet beslutade också att ur egen kassa matcha dessa bastuintäkter. Totalt blev det 5 000 kronor i bastuintäkter och ytterligare 5 000kr i extra stöd.

Dals Långeds allmänna bastu.
Dals Långeds allmänna bastu. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Folkets Hus i Mustadfors beslutade dessutom på det senaste styrelsemötet att matcha utvecklingsrådets initiativ genom att skänka 5 000kronor.

– Vi vill på detta sätt göra en gemensam insats för de lidande i Ukraina, säger utvecklingsrådets ordförande Roger Karlsson som tillägger:

– Det är viktigt för oss att visa vår solidaritet med människorna i Ukraina och också kraftigt fördöma den ryska regimens aggressiva invasion av Ukraina.

Vettlöst krig

Anders Lindgren, ordförande i Folkets Hus i Mustadfors tillägger:

– Den ryska regimens vettlösa krig mot Ukraina är ohyggligt och vi måste alla tala klarspråk om den ryska regimens ansvar för det lidande och den förödelse den orsakar.

Roger Karlsson och Anders Lindgren avslutar med att uppmana andra föreningar att stödja Ukraina och fördöma den ryska regimens obegripliga hänsynslöshet.

Artikeltaggar

Anders LindgrenDals Långeds utvecklingsrådDalslänningenInsamlingarMustadforsNyheterRoger KarlssonRöda korsetUkrainakriget

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.