Hoppa till huvudinnehållet

Alida Molander drömmer om tv-sänd SM-final: ”Målet är guld”

Publicerad:
Alida Molander siktar mot SM-guld i både tre- och åttamannabowling med Team X-Calibur.
Alida Molander siktar mot SM-guld i både tre- och åttamannabowling med Team X-Calibur. Foto: EMIL LANGVAD

När SM-veckan i Piteå drar igång under torsdagen är Edstjejen Alida Molander med och kämpar om medaljerna i tremanna-SM tillsammans med sina lagkamrater i Team X-Calibur.

– Vi hoppas att det räcker hela vägen den här gången, säger hon.

Åtta damlag respektive herrlag spelar matchspel under torsdagen där alla möter alla och de tre bästa lagen går vidare till fredagens stegfinal som direktsänds i SVT.

Alida Molander och de tre lagkamraterna Joline Persson Planefors, Hanna Engberg och Josefin Hermansson ska representera Team X-Calibur i tremanna-SM efter att man vunnit kvalet i Göteborgs-DM och blivit tvåa i första finalsteget i februari.

Samma tjejer har deltagit tre år i rad utan att nå topp tre, så nu är målet att ta guld.

– För att få spela i tv måste man ta sig topp tre, vilket vi inte lyckats med tidigare. Vi är taggade och hoppas att det räcker hela vägen den här gången. Det är också väldigt kul och stort att bowling får lite tid i tv, säger hon.

Bra kemi med världsmästaren

Sverige tog sju medaljer på VM i Dubai i november vilket är ett av de mest framgångsrikaste turneringarna för Sverige. Två VM-medaljörer är med i Piteå. Joline Persson Planefors i Partillelaget Team X-Calibur som tog VM-guld i mixed och silver i dubbel. Hon blev även utsedd till årets bowlare 2021.

– Vi brukar spela tillsammans och jag känner mig väldigt trygg med henne både på banan och utanför. Hon är en av Sveriges bästa dambowlare och hon är också rankad etta, säger Alida Molander.

Efter två säsonger utan slutspel på grund av pandemin går Team X-Calibur mot en andraplats i grundserien. Med fyra matcher kvar, varav tre mot bottentrion Hammarby, BK Eva och BK Merci, är laget redan klart för slutspel. Och det blir Alida Molanders första, trots att hon gör sin nionde säsong i elitserien. Första säsongen var hon skadad.

– Det blir tuffa matcher man så klart vill vi vinna. Det ska bli spännande, säger hon.

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingEdEdsbowlarnaTeam X-Calibur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.