Hoppa till huvudinnehållet

Rikstvätt Bengtsfors skänker sängkläder till flyktingar

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Rikstvätt Bengtsfors skänker sängkläder, handdukar, kuddar och täcken till kommuner som arbetar med att ta emot flyktingar från Ukraina. Från vänster syns Ulrika Hedkrok, marknadskoordinator, Lise Björevall, vd, och Morgan Olsson, miljö- och kvalitetsansvarig, på Rikstvätt Bengtsfors vid en låda med påslakan.
Rikstvätt Bengtsfors skänker sängkläder, handdukar, kuddar och täcken till kommuner som arbetar med att ta emot flyktingar från Ukraina. Från vänster syns Ulrika Hedkrok, marknadskoordinator, Lise Björevall, vd, och Morgan Olsson, miljö- och kvalitetsansvarig, på Rikstvätt Bengtsfors vid en låda med påslakan. Foto: Conny Hultgren

Rikstvätt Bengtsfors skänker sänglinnen, frottéhanddukar, kuddar och täcken till de ukrainska flyktingar som kommer till Sverige. Produkterna går till närliggande kommuner som arbetar med att ta emot flyktingarna.

Samtidigt utmanar nu företaget andra företag att bidra med andra saker.

– Vi har textiler som utgått ur vårt sortiment och vi satt och funderade på hur vi kunde hjälpa till när kommunerna ska ta emot flyktingar från kriget i Ukraina. Det bästa vi kunde göra var att skänka sängkläder och frotté. Så det gör vi nu, säger Lise Björevall, vd för Rikstvätt Bengtsfors.

Än så länge är det Bengtsfors, Dals-Eds och Åmåls kommun som tar emot textilierna av Rikstvätt Bengtsfors.

På Rikstvätt Bengtsfors finns ett 100-tal anställda.
På Rikstvätt Bengtsfors finns ett 100-tal anställda. Foto: Conny Hultgren

”Det bästa vi kan göra”

– Men fler kommuner får gärna höra av sig. Det här är det bästa vi kan göra, att vara med och bidra till en fin start för de som kommer hit. Sängkläder och en god kudde att ligga på är något speciellt. Det är viktigt att det är helt och rent det man får till sig i det nya landet. Det skapar trygghet, säger Ulrika Hedkrok, marknadskoordinator för Rikstvätt Bengtsfors.

För oss var det självklart att ställa upp.
Lise Björevall, vd för Rikstvätt Bengtsfors

Hur har responsen varit?

– Vi har fått en mycket positiv respons. Kommunerna är väldigt glada för att vi ställer upp med det här, säger Morgan Olsson, miljö- och kvalitetsansvarig på Rikstvätt Bengtsfors.

”Självklart att ställa upp”

– För oss var det självklart att ställa upp. Vi har många med utländsk bakgrund som arbetar här sedan tidigare och det kan så småningom även bli aktuellt med anställningar, säger Lise Björevall.

”Det var en självklarhet att ställa upp”, säger Lise Björevall, vd för Rikstvätt Bengtsfors. Nu utmanar hon andra företag att bidra på det sätt de kan för att hjälpa till.
”Det var en självklarhet att ställa upp”, säger Lise Björevall, vd för Rikstvätt Bengtsfors. Nu utmanar hon andra företag att bidra på det sätt de kan för att hjälpa till. Foto: Conny Hultgren

Hon avslutar med en passning till andra företag.

– Nu utmanar vi det lokala näringslivet att hjälpa de ukrainska flyktingarna på det sätt de kan, säger Lise Björevall.

Artikeltaggar

BengtsforsLise BjörevallMorgan OlssonNäringslivRikstvätt BengtsforsSamhälleUkrainakrigetUlrika Hedkrok

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.