Hoppa till huvudinnehållet

Jansson toppar KD-lista – tre nya namn finns med

Publicerad:
Anna-Greta Strömberg och Jan-Åke Jansson fortsätter tillhöra toppnamnen på KD:s valsedel i Bengtsfors.
Anna-Greta Strömberg och Jan-Åke Jansson fortsätter tillhöra toppnamnen på KD:s valsedel i Bengtsfors. Foto: Conny Hultgren

Kristdemokraterna presenterar nu sin valsedel för kommunvalet i Bengtsfors. Listan toppas som vanligt av Jan-Åke Jansson, 81. Men det finns också några nya kandidater. Valsedeln består av totalt åtta namn.

– Jag är jätteglad att vi till sist fick ihop så pass många. Det såg lite mörkt ut i början. Men vi ringde runt lite bland våra medlemmar och blev glatt överraskade över det engagemang som finns, säger Jan-Åke Jansson.

Tre nya namn finns alltså med på listan. Det är Mikael Råd från Dals Långed, Kjell Gustafsson från Gustavsfors och Mikael Edman från Bengtsfors.

Plus och minus med listan

– Kommunens orter är skapligt bra representerade. Men det saknas någon från Bäckefors. Det hade även varit bra med lite fler kvinnor. Vi har två kvinnor och medelåldern på kandidaterna på listan är hög. Det finns en del att jobba på.

Vilka frågor ska ni driva i valrörelsen?

– Det är mycket oro i världen just nu och det är mycket som är osäkert. Men vi kommer att värna om kärnfrågorna. Det kommer att handla om vård, skola och omsorg. Vi behöver också satsa på näringslivet och försöka få fler som flyttar hit.

Vill ha fler trygghetsboenden

– En fråga som vi har drivit tidigare och som vi kommer att föra fram även i denna valrörelse handlar om kravet på trygghetsboende i varje tätort. Ett mellanting till att bo kvar hemma med hemtjänst och att bo på ett särskilt boende med bemanning dygnet runt. En viktig lösning för de som känner sig ensamma och kan hamna bland kamrater och få den sociala biten. I dag har vi bara ett sådant boende i Bengtsfors kommun och det är Ängbäcksgården i Dals Långed. Det är inte biståndsbedömt.

Vilka partier vill ni samarbeta med efter valet?

– Det samarbete vi har idag med M, C och KD har fungerat väl. Kanske kan vi även få med oss Liberalerna i gruppen. Jag ser gärna att det fortsätter, säger Jan-Åke Jansson.

På frågan om han är villig att ställa upp som kommunfullmäktiges ordförande en mandatperiod till, om det blir aktuellt, passar han på än så länge.

– Det är tveksamt. Men det har, trots pandemi och en del annat gått ganska bra, så vi får se. Det beror lite på hur många mandat vi får.

Kristdemokraternas valsedel i Bengtsfors

1. Jan-Åke Jansson, Tisselskog

2. Lisbeth Wilsson, Steneby

3. Anna-Greta Strömberg, Dals Långed

4. Mikael Råd, Dals Långed (ny)

5. Kjell Gustafsson, Gustavsfors (ny)

6. Mikael Edman, Bengtsfors (ny)

7. Stig Andersson, Steneby

8. Göran Pettersson, Laxarby

Artikeltaggar

Anna-Greta StrömbergBengtsfors kommunJan-Åke JanssonKristdemokraternaPolitikValVal 2022Valsedel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.