Hoppa till huvudinnehållet

Seriesegern säkrades inför storpublik – nu väntar division 3: ”Underbart”

Publicerad:
Billingsfors IBK fick ta på sig guldhattar efter seger i sista hemmamatchen. Nu väntar division 3 nästa säsong.
Billingsfors IBK fick ta på sig guldhattar efter seger i sista hemmamatchen. Nu väntar division 3 nästa säsong.

Billingsfors IBK behövde ta minst en poäng i sista hemmamatchen mot serietrean BK Vålberg för att säkra seriesegern i division 4. Detta fixade man genom att vinna med 9–5 inför stor hemmapublik. Med två matcher kvar att spela är laget fortsatt obesegrade efter en imponerande säsong.

– Underbart att verkligen få säkra seriesegern inför hemmapubliken, säger lagkaptenen Kim Mäki.

Billingsfors hade mest boll inledningsvis även om det var ganska jämt. Vålberg hade ett par bra lägen och var nära i boxplay att sätta dit bollen. Istället kunde Billingsfors göra två snabba mål och ta ledningen med 2–0. Niklas Andersson kunde sedan utöka till 3–0 efter mycket fint klapp klapp-spel. Vålberg reducerade och hade även en boll inne som dömdes bort men Billingsfors gick till pausvila med i tvåmålsledning.

Anton Stavvik (höger) firar mål med Anton Hansson (vänster).
Anton Stavvik (höger) firar mål med Anton Hansson (vänster).

Det var mycket fysiskt spel framför allt från Vålbergs sida och kanske var det en taktik för att försöka vinna matchen. Detta gjorde att det blev mycket avblåsningar som störde tempot i matchen. Gästerna reducerade efter sju minuters spel i andra till 3–2 men Billingsfors tänkte in släppa in dem i matchen och gick bland annat genom två mål av Joakim Enoksson fram till ledning 7–2 efter två spelade perioder.

Stor glädje efter slutsignal. Motståndarna i Vålberg kan inte göra annat än applådera seriesegrarna.
Stor glädje efter slutsignal. Motståndarna i Vålberg kan inte göra annat än applådera seriesegrarna.

Vålberg gjorde tre mål i den sista perioden men det hjälpte inte och Billingsfors vann helt rättvist med 9-5 då de skapade flest målchanser i matchen.

Imponerade säsong

Billingsfors har gjort en mycket stark säsong där de spelat lite sämre i en del matcher men ändå vunnit och är obesegrade med två matcher kvar att spela. Laget har visat på stor bredd och är välförtjänta seriesegrare.

– Vi är bättre än de andra lagen helt enkelt och det ska bli skönt att spela i trean nästa säsong. Vi har tre kedjor som levererar medan övriga lag bara har ett par bra spelare gör det bra så det är det som skiljer mellan oss och de övriga, säger Kim Mäki som själv stått för 43 av laget poäng hittills.

Patrik Erlandsson tog över som huvudtränare för Billingsfors inför säsongen och får direkt med sig en framgång när laget vinner serien.

Billingsfors IBK:s herrlag som tog hem seriesegern i division 4 västra Värmland säsongen 2021/22
Billingsfors IBK:s herrlag som tog hem seriesegern i division 4 västra Värmland säsongen 2021/22

– Känns helt underbart. Lite lågt tempo idag men vi har bra kontroll och tar en stabil seger. Stor eloge till alla spelare i laget som bidragit och vi har en väldigt bra stämning i truppen där många har tagit ett steg framåt. Vill även tacka publik som kommit för att stöttas oss under säsongen och nu blir det fest hela kvällen, säger tränaren Patrik Erlandsson.

Matchfakta

Billingsfors IBK – BK Vålberg 9–5 (3–1, 4–1, 2–3)

Division 4 västra Värmland

Målen: Första perioden: 1–0 Kim Mäki (06:09), 2–0 Johan Jansson (06:25), 3–0 Niklas Anderson (15:08), 3–1 Felix Johansson (18:24), Andra perioden: 3–2 Felix Johansson (07:12), 4–2 Joakim Enoksson (08:36), 5–2 Rikard Lehmus (09:24), 6–2 Joakim Enoksson (16:32), 7–2 Johan Jansson (19:20), Tredje perioden: 8–2 Oliwer Eriksson (02:16), 8–3 Felix Johansson (04:40), 8–4 Felix Monsén (05:09), 9–4 Joakim Enoksson (12:05), 9–5 Felix Johansson (16:18)

Utvisningar, Billingsfors: 3x2 min, Vålberg 4x2 min

Artikeltaggar

BillingsforsBillingsfors IBKDivision 4 VästraInnebandy

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.