Hoppa till huvudinnehållet

Poesidagar med kommunpoeten Jimmy Alm

Publicerad:
Tranemos egen kommunpoet Jimmy Alm dyker upp på Poesidagar i Dalsland. Alm som ursprungligen kommer från Färgelanda.
Tranemos egen kommunpoet Jimmy Alm dyker upp på Poesidagar i Dalsland. Alm som ursprungligen kommer från Färgelanda. Foto: Henrik Lundbjörk

I helgen är det dags för den andra upplagan av Poesidagar i Dalsland på Baldersnäs herrgård. En av deltagarna blir Sveriges första kommunpoet Jimmy Alm.

Jimmy Alm växte upp i Färgelanda där han även senare var verksam som kultursekreterare. Under sin tid i Färgelanda var han också mannen bakom Färgfestivalen. Idag är han landets enda kommunpoet, verksam i Tranemo. En tjänst som skapat stora rubriker och lett till både ris och ros.

Några av namnen


Låtlyrikern Py Bäckman är en av deltagarna på årets upplaga av Poesidagar i Dalsland.
Låtlyrikern Py Bäckman är en av deltagarna på årets upplaga av Poesidagar i Dalsland. Foto: Henrik Montgomery/TT

Poesidagar i Dalsland gästas också av bland annat låtlyrikern Py Bäckman, den slovenska poeten Lucija Stupica och den finlandssvenska poeten Tua Forsström från Svenska Akademien.

Invigningstalare blir den värmländske poeten och bokförläggaren Bengt Berg.

Poesidagar i Dalsland pågår under två dagar, fredag och söndag.

Torkelsrudpriset

Under festivalen blir det författarframträdanden, poesiworkshop och samtal från scenen. Dessutom kommer Torkelsrudpriset att delas ut. Denna gång går det till Tua Forsström.

I samband med prisutdelningen kommer Tua Forsström, liksom förra vinnaren Claes Eriksson, att framföra en exklusiv dikt om Dalsland.

Artikeltaggar

BaldersnäsBengt BergJimmy AlmLitteraturNöje/KulturPoesiPoesidagar i DalslandPy Bäckman

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.