Hoppa till huvudinnehållet

Miljonsatsning i Dalsland – stort projekt inom möbelbranschen

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
En testmiljö för branschen med fokus på hållbar omställning och trä, ska skapas på HDK Valand Steneby. Det är en satsning på 7,6 miljoner och initialt.
En testmiljö för branschen med fokus på hållbar omställning och trä, ska skapas på HDK Valand Steneby. Det är en satsning på 7,6 miljoner och initialt. Foto: eva tranefeldt

En miljonsatsning inom möbel- och inredningsbranschen kommer att etableras i Dals Långed. Ett projekt värt 7,6 miljoner kronor, där en testmiljö för branschen med fokus på hållbar omställning och trä ska skapas på HDK Valand Steneby.

Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen beviljar projektet på sammanlagt 7 600 000 kronor.

En storsatsning för möbel- och inredningsbranschen med fokus på trä kommer byggas upp i Dals Långed. De som ligger bakom initiativet är Mötesplats Steneby och HDK-Valand Göteborgs universitet är samverkanspartner.

Tre personer kommer att projektanställas, att arbeta med projektet. Tjänsterna kommer att utlysas inom kort.

– Det är en självklarhet att detta ska ligga i Dalsland, säger Anders Lindgren, verksamhetsledare på Mötesplats Steneby i ett pressmeddelande.

– Här finns top-notch möbelutbildningar på HDK-Valand Campus Steneby och Stenebyskolan, här finns materialet och kompetensen.

Artikeltaggar

Dals LångedNäringsliv

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.