Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Nils van der Poel gästar Bengtsfors idrottsgala

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Skridskoåkaren och OS-guldmedaljören på 5,000 meter och 10,000 meter Nils van der Poel gästar Bengtsfors idrottsgala i april.
Skridskoåkaren och OS-guldmedaljören på 5,000 meter och 10,000 meter Nils van der Poel gästar Bengtsfors idrottsgala i april. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Årets upplaga av idrottsgalan i Bengtsfors arrangeras ett par månader senare än vanligt och fokuserar på ledaren snarare än idrottaren. Men visst fokus hamnar ändå på den alldeles färska dubbla olympiska guldmedaljören i skridsko, Nils van der Poel, som kommer till Kanalgården den 9 april.

– Det är vi väldigt nöjda över, säger Irene Malmberg, ordförande i föreningen Idrottsgalan Bengtsfors.

– Varje höst diskuterar vi vilka idrottskändisar som skulle vara lämpliga och intresserade av att komma. Stig Bertilsson fick i uppdrag att ta kontakt med Nils och han var positiv till det. Det är vi väldigt nöjda över, säger Irene Malmberg.

På grund av pandemin har man tvingats flytta fram arrangemanget, från januari månad till 9 april. Men idrottsgalan håller hus på Kanalgården precis som vanligt. Och det blir buffé från Rosellmagasinet och den populära klubbkampen är även den tillbaka.

Kvällen varvas med utdelning av priser, där Nils van der Poel delar ut samtliga, och musikunderhållning.

Nya och gamla priser

Priserna som delas ut är: årets eldsjäl, årets ledare, årets ungdomsledare, årets unga ledare, årets lag, årets ungdomslag, årets manliga idrottare, årets kvinnliga idrottare, årets ungdomsförening, årets nytänk samt årets bragd/prestation.

– Vi har gjort en förändring i år, tagit bort några priser som vi inte ser att det finns så stort underlag till. Och så fokuserar vi på ledare, säger Irene Malmberg.

Nils van der Poel kommer också att hålla föredrag för unga idrottare i Sessionssalen.

– Han sa i en intervju att han tyckte att redan uppnått det viktigaste innan OS började. En sådan inställning vill vi verkligen visa våra ungdomar och låta dem inspireras, säger Irene Malmberg.

Lägger ner elitsatsningen

Under torsdagen meddelade OS-guldhjälten på en pressträff inför allround-VM meddelar han att han lägger ner sin elitsatsning.

– Jag kommer att göra klart säsongen som elitsatsande. Sedan kommer jag att vara hobbyskridskoåkare resten av mitt liv, säger 25-åringen till TT.

Nu kommer han istället blicka mot en framtid med bland annat föreläsningar.

Artikeltaggar

BengtsforsIrene MalmbergNils van der PoelRosellmagasinetSportStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.