Hoppa till huvudinnehållet

Socialdemokraterna i Dals Långed: "Vi stöder familjen Khudoyan"

Publicerad:
Åke I. Andersson och Socialdemokraterna i Dals Långed uttalar sitt stöd för den utvisningshotade familjen Khudoyan i Billingsfors.
Åke I. Andersson och Socialdemokraterna i Dals Långed uttalar sitt stöd för den utvisningshotade familjen Khudoyan i Billingsfors. Foto: Jan Andersson och Tommy Löfgren

Socialdemokraterna i Dals Långed uttalar sitt helhjärtade stöd för den utvisningshotade Hasan Khudoyan och hans familj i Billingsfors.

Detta, och att Kolaregården i Dals Långed, ska finnas kvar fattade S-föreningen beslut om på sitt årsmöte nyligen.

– Det är bedrövligt att inte Hasan som har jobb och hans familj, som är väl etablerad i det svenska samhället, kan få stanna här, säger Åke I Andersson, omvald ordförande i S-föreningen.

Familjen Khudoyan är, som Dalslänningen tidigare berättat om, utvisningshotad trots att de har bott i Billingsfors sedan 2010. Familjen består av Hasan och hans fru Alina och parets fyra barn.

Migrationsverket anser inte att familjen har något att frukta genom att utvisas till Armenien. Något som Hasan och hans familj bestämt menar är felaktigt.

"Reglerna ska hjälpa"

Åke I Andersson är bedrövad.

– Regler är till för att hjälpa, inte för att stjälpa. Vi kommer att ta upp ärendet på Socialdemokraternas distriktskongress, säger han.

Kämpar för Kolaregården

Ett annat ämne som diskuterades av föreningen handlade om äldreboendet Kolaregården i Dals Långed. Bengtsfors kommun har beslutat att det ska stängas. Men beslutet är överklagat.

– Vi har beslutat att vi kommer att kämpa vidare för att Kolaregården ska vara kvar. Det finns inte platser på andra håll i kommunen för de gamla. De blir skickade till Mellerud. Det var inte det som var meningen med samarbetet mellan Bengtsfors och Mellerud, säger Åke I Andersson.

Artikeltaggar

Åke I AnderssonDals LångedHasan KhudoyanKolaregårdenPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.