Hoppa till huvudinnehållet

Oliver först att trycka på tutan – lovlediga spelade bingo med A-traktorer

Publicerad:
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Oliver Johansson i sin A-traktor och Måns ”Kroten” Stensson.
Oliver Johansson i sin A-traktor och Måns ”Kroten” Stensson. Foto: Britt-Marie Erlandsson
  • Sportlovslediga ungdomar med A-traktorer styrde mot Valhalls parkering på onsdagseftermiddagen.
    Sportlovslediga ungdomar med A-traktorer styrde mot Valhalls parkering på onsdagseftermiddagen. Foto: Britt-Marie Erlandsson
  • Petra Olsson, föreståndare på fritidsgården, fyllde deras buss och åkte upp till Valhalls parkering. I framsätet Abdulhamid och Hadi och till vänster Yakob och Muhammed.
    Petra Olsson, föreståndare på fritidsgården, fyllde deras buss och åkte upp till Valhalls parkering. I framsätet Abdulhamid och Hadi och till vänster Yakob och Muh… Foto: Britt-Marie Erlandsson
  • Petra Olsson, föreståndare på fritidsgården, fyllde deras buss och åkte upp till Valhalls parkering.
    Petra Olsson, föreståndare på fritidsgården, fyllde deras buss och åkte upp till Valhalls parkering. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Sportlovslediga ungdomar med A-traktorer styrde mot Valhalls parkering på onsdagseftermiddagen. Där erbjöds drive-in bingo för enbart A-traktorer och mopeder och det blev en lyckad premiär.

– Det är en kul grej, tyckte Måns ”Kroten” Stensson som den här gången åkte med Oliver Johansson i hans bronsfärgade fordon.

Måns har en egen A-traktor men den var för tillfället på verkstaden. Men som lite plåster på såren var han den första att få en bingorad den här dagen. Så Oliver fick trycka på tutan. Det skulle man göra så fort man fick bingo.

Fritidsgården och Frivilligcentralen, som arrangerade, hade dukat upp ett prisbord som vinnarna fick hämta från.

Fyllde bussen

Det var Petra Olsson, föreståndare för fritidsgården, som kom på idén med drive-inbingo för A-traktorer och även mopeder.

Det blev en en hel rad med A-traktorer på Valhalls parkering.
Det blev en en hel rad med A-traktorer på Valhalls parkering. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Vi satt och diskuterade förra året vad vi kunde göra som var anpassat för corona. Det finns ju drive-in bingo, men inte för ungdomar. Jag lade fram förslaget. Det blev inget då men nu kunde vi köra tillsammans med Frivilligcentralen, sa hon.

På onsdagseftermiddagen fyllde hon fritidsgårdens buss med ungdomar som ville vara med och åkte upp till Valhall.

– Det här blev väldigt bra, tyckte hon.

Fler aktiviteter på gång

Frivilligcentralen och Sensus har fått folkhälsomedel för att kunna göra mer insatser för ungdomar så det väntar fler aktiviteter framöver.

Linnea Weiland och Måns ”Kroten” Stensson hämtar bingobricka hos frivilligsamordnaren Hanna Flink Hallin som var bingoutropare.
Linnea Weiland och Måns ”Kroten” Stensson hämtar bingobricka hos frivilligsamordnaren Hanna Flink Hallin som var bingoutropare. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Vi har jättefina ungdomar. Det finns ett intresse och behov hos ungdomarna, det gäller bara att vuxna låter dem engagera sig i samhället, sa Hanna Flink Hallin som är frivilligsamordnare och den här dagen även bingoutropare.

Artikeltaggar

A-traktorBengtsforsFolkparken ValhallFritid och livsstilFritidsgårdar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.