Hoppa till huvudinnehållet

Polisen på plats på skolan: ”Elever har uttryckt en oro”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Polisens mobila kontor stationerade sig tillfälligt utanför Valboskolan 7–9 under måndagen.
Polisens mobila kontor stationerade sig tillfälligt utanför Valboskolan 7–9 under måndagen. Foto: Johan Lindahl

När eleverna på Valboskolan 7–9 var tillbaka i vardagen efter sportlovet hade polisens mobila kontor stationerat sig utanför entrén. Under måndagen besökte man skolan för att prata med elever och lärare om den senaste tidens bråk och oro.

– Elever har uttryckt en oro i skolmiljön, säger kommunpolisen Tony Bengtsson.

Under måndagen var eleverna tillbaka på Valboskolan i Färgelanda efter sportlovet. Då var det mobila poliskontoret tillfälligt stationerat utan entrén till högstadiet. Polisen var på plats för att visa upp sig och prata med lärare och elever.

Läs också

– Eftersom det har varit ett par incidenter före lovet känns det rätt att vi åker dit och informerar oss om läget. Detta är nånting som jag och brottsförebyggande rådet har pratat om. Jag har hört elever uttrycka att det varit oroligt, säger kommunpolisen Tony Bengtsson, som dock inte var på plats själv.

Tredje gången

Detta var tredje gången polisen besökte Valboskolan det här året. Först med anledning av misshandeln i början av januari, sedan gjordes en trygghetsvandring, då var Tony Bengtsson själv på plats, och nu var det uniformerad polis i korridorerna igen.

Men en ökad oro i skolmiljön finns inte inte bara på Valboskolan, utan i skolor generellt i kommunen och närområdet.

– Jag har ingen förklaring till varför det är så, men det är något som vi flaggat för i skolan generellt. Det är något som brottsförebyggande rådet har rapporterat om, säger Tony Bengtsson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFärgelandaSkola och utbildningTony BengtssonValboskolan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.