Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö IK åkte på storstryk – föll med tvåsiffrigt: ”Numret större”

Publicerad:
Joel Svanbo Pettersson var inte nöjd efter lagets
Joel Svanbo Pettersson var inte nöjd efter lagets Foto: Johan Lindahl

Ellenö IK åkte på rejält med stryk i hemmamatchen i DM mot Melleruds IF. Hemmalaget stod emot skapligt i 40 minuter – men sen ramlade målen in och Mellerud kunde vinna med 10–0.

– Det är den största förlusten jag varit med om, säger spelande assisterande tränaren Joel Svanbo-Pettersson.

Ellenö IK visste på förhand att man mötte ett bra lag som ska kriga om seriesegern i division 4.

Och inledningsvis höll man emot bra. Mellerud tog ledningen genom målsprutan Fredrik Larsson efter 10 minuter, men sedan dröjde det innan tvåan kom. Rasmus Hedlund ökade på till 2–0 fem minuter före paus, men sedan tilläts gästerna få in ytterligare två bollar före halvtidsvilan.

I andra halvlek ramlade målen in på löpande band – Mellerud vann slutligen med 10–0.

– Vi försökte ligga lågt och hålla nere siffrorna. Vi står upp bra i början, men sedan rinner det iväg. Det är enkla misstag, så det är tråkigt. Det är den största förlusten jag har varit med om, säger spelande assisterande tränaren Joel Svanbo-Pettersson.

Om två veckor får man en chans till upprättelse, då man gästar lokalrivalen Bäckefors IF.

Matchfakta

Ellenö IK–Melleruds IF 0–10 (0–4)

DM, grupp D

Målen: 0–1 Fredrik Larsson (10), 0–2 Rasmus Hedlund (40), 0–3 Fredrik Larsson (43), 0–4 Viktor Öhrling (45+2) (straff), 0–5 Ludvig Stefansson (51), 0–6 Besart Shenaraj (61). 0–7 Fredrik Larsson (67), 0–8 Fredrik Larsson (82), 0–9 Fredrik Larsson (85), 0–10 Rasmus Hedlund (89)

Varningar, Ellenö: Jonas Olsson, Robin Snapp

Mellerud: Erik Emanuelsson

Artikeltaggar

EllenöEllenö IKFotbollFotbolls-DMMelleruds IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.