Hoppa till huvudinnehållet

Sara Lövestam klar för Bokdagar – och aktuell med ny roman

Publicerad:
Författaren Sara Lövestam gästar bokdagarna i Dalsland i sommar.
Författaren Sara Lövestam gästar bokdagarna i Dalsland i sommar. Foto: Dan Enwall

Författaren och språkvetaren Sara Lövestam är klar för Bokdagar i Dalsland. Hon gästar författarfrukosten den 30 juli.

Författarfrukosten är ett stående inslag under sommarens Bokdagar i Dalsland-festival och brukar vara en av de mest populära programpunkterna.

Årets frukostgäst Sara Lövestam är aktuell med den tredje boken i romansviten om Monika: ”Nu levande”, som släpps i april. Hon kommer också att berätta om sin bok ”Handbok för språkpoliser”, som kom ut ifjol.

Sara Lövestam bor i Stockholm men har rötter i Sunne på sin pappas sida. Hon har gett ut ett tiotal böcker och skriver om språk i Svenska Dagbladet och gör Språkakuten i TV4:s Nyhetsmorgon tillsammans med Patrik Hadenius. Hon är även domare i Lantzkampen i Sveriges Radio P1.

Tidigare tillkännagivna medverkande till årets Bokdagar i Dalsland den 27 till 31 juli är Daniel Bergman, Anna Grinzweig Jacobsson, Zanyar Adami, Agnes Lidbeck, Magnus Västerbro och Mats Jonsson.

Ytterligare namn avslöjas inom kort, uppger arrangörerna. Fullständigt program presenteras i maj.

Artikeltaggar

ÅmålBokdagar i DalslandDalslandFörfattareLitteraturNöje/KulturSara LövestamSommarSunne

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.