Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet siktar på omval: ”Har ett stort stöd”

Publicerad:
Bengtsfors kommunalråd Stig Bertilsson (M) blir partiets förstanamn på listan till höstens val. Det kan leda till en ny period som kommunstyrelsens ordförande.
Bengtsfors kommunalråd Stig Bertilsson (M) blir partiets förstanamn på listan till höstens val. Det kan leda till en ny period som kommunstyrelsens ordförande. Foto: Conny Hultgren

Stig Bertilsson, kommunstyrelsens nuvarande ordförande, blir fortsatt moderaternas toppnamn i Bengtsfors. Vid det interna provvalet fick han flest röster och placeras som nummer ett vid höstens val.

Moderaternas lista till kommunvalet fastställdes under torsdagskvällen. Nomineringskommitténs ordförande Anders Forsberg bekräftar att Stig Bertilsson blir partiets förstanamn.

– Han har ett stort stöd inom partiet och även bland människor utanför vår krets. Stig har gjort mycket bra för kommunen och är ett kompetent kommunalråd, säger Anders Forsberg.

Stig Bertilsson säger att han upplever att har fått ett stort stöd i rollen som kommunens högste politiker. Han lovordar också samarbetet med de flesta av kommunens verksamma partier.

Vi har gemensamt kunnat arbeta framåt för att lösa frågor för kommunens bästa, säger han.

Hanterat svåra frågor

Han säger att man under perioden hanterat många svåra frågor och också haft framgång. Han nämner kommunens ekonomi som exempel.

– Där vände vi ett underskott till ett plus. Naturligtvis med hjälp av statliga pengar. Men det fanns även under tidigare styren.

Framåt finns det flera tunga frågor att tag i.

– Det gäller vi fortsatt jobbar för att stärka arbetsmarknaden. Samverkan med företagen i kommunen är avgörande, men vi måste även framåt intressera nya företag att etablera sig här, säger Stig Bertilsson.

Han nämner också behovet av att stärka kommunens olika tätorter. I Billingsfors har ett sådant arbete påbörjats, men även de andra tätorterna behöver rustas.

Värna ekonomin

– Sedan är det naturligtvis viktigt att har en ekonomi så att vi har råd att göra de nödvändiga investeringarna. Förutsättningen för att vår kommun ska vara attraktiv för människor och företag är en ekonomi som medger investeringar, inte minst inom vård och omsorg säger han.

Stig Bertilsson ser fram mot en spännande valrörelse. Om den leder till att han får en ny mandatperiod som kommunstyrelsens ordförande avgör väljarna.

Artikeltaggar

Anders ForsbergBengtsforsNyheterPolitikStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.