Hoppa till huvudinnehållet

Ny upphandling sker av specialistsjukvården i Bäckefors

Publicerad:
Tidigare under februari konstaterade Norra hälso- och sjukvårdsnämnden och dess ordförande Linda Jansson (M) att det behövde tas ett omtag för att få in anbud för att ta över specialistsjukvården i Bäckefors efter Aleris.
Tidigare under februari konstaterade Norra hälso- och sjukvårdsnämnden och dess ordförande Linda Jansson (M) att det behövde tas ett omtag för att få in anbud för att ta över specialistsjukvården i Bäckefors efter Aleris. Foto: Tommy Löfgren

Det blir en ny upphandling av specialistsjukvården i Fyrbodal vilket bland annat berör Dalslands sjukhus i Bäckefors.

Inga anbud på specialistvården – nya tag för nämnden: "Ingen oro"Politiker ser risk för kompetensflykt från sjukhuset

Beslutet till en ny upphandling tog Norra hälso- och sjukvårdsnämnden under torsdagen, sedan ett tidigare misslyckat försök gjorts efter det att Aleris sagt ut det nuvarande avtalet ,

Inga anbud

Upphandlingen omfattar specialistsjukvård vid närsjukhusen i Bäckefors, Strömstad och Lysekil. Nämnden tvingades tidigare att avbryta upphandlingen då det inte kommit in några anbud. Nu har Västra Götalandsregionen justerat upphandlingsunderlaget för att kunna genomföra en ny upphandling.

Det befintliga avtalet med Aleris Närsjukhus i Fyrbodal löper ut slutet av oktober i år.

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden konstaterar att befolkningens behov av specialiserad öppenvård vid de tre närsjukhusen i Strömstad, Lysekil och Bäckefors kvarstår och behöver omhändertas. Nämnden vill därför säkerställa utbudet av specialiserad öppenvård vid de tre närsjukhusen i Fyrbodal genom beslutad upphandling.

86 miljoner kronor

De ekonomiska ramarna för en sådan tjänst beräknas till omkring 86 miljoner kronor per år, vilket motsvarar norra hälso- och sjukvårdsnämndens kostnad i dag för nuvarande avtal.

Artikeltaggar

BäckeforsDalslands sjukhusLinda JanssonNärhälsanNyheterStrömstad

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.