Hoppa till huvudinnehållet

Andersson: "Fördömer å det kraftfullaste"

Publicerad:
Statsminister Magdalena Andersson. Arkivbild.
Statsminister Magdalena Andersson. Arkivbild. Foto: Paul Wennerholm/TT

Sverige fördömer Rysslands invasion, skriver statsminister Magdalena Andersson (S) på Twitter.

"Sverige fördömer å det kraftfullaste Rysslands pågående invasion av Ukraina. Rysslands agerande är även en attack på den europeiska säkerhetsordningen. Det kommer bemötas av enigt och robust svar i solidaritet med Ukraina. Ryssland är ensamt ansvariga för detta mänskliga lidande", står det i tweeten.

Artikeltaggar

Magdalena AnderssonPolitikUkrainaUkrainakrigetVladimir Putin

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.