Hoppa till huvudinnehållet

Bilist smet från poliskontroll i Mo – jakten tog slut i Bengtsfors

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Polisen skulle stoppa en bil i Mo norr om Åmål, men föraren smet.
Polisen skulle stoppa en bil i Mo norr om Åmål, men föraren smet. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen förföljde en bil från Säffletrakten till Bengtsfors, under natten till tisdag. Bilisten smet från en poliskontroll i Mo.

Det var vid 03.15-tiden som en polispatrull inledde ett förföljande av en bil. Bilisten körde ifrån polisen när en kontroll skulle göras i Mo, norr om Åmål. Detta eftersom det fanns misstanke om bland annat drograttfylleri.

I hög fart

Ett förföljande påbörjades, som gick på olika vägar i Dalsland. Förföljandet skedde stundtals i ganska hög fart, men det var knappt någon trafik på vägarna.

– Det blev stopp i Bengtsfors när den misstänkte åkte in i en återvändsgränd, säger Ola Olsson, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen.

Bilen i beslag

Föraren, som är i 40-årsåldern, togs med för provtagning och rapporterades för drograttfylleri, samt grov olovlig körning. Bilen togs i beslag enligt trafikbrottslagen.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusDrograttfylleriSäffle

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.