Hoppa till huvudinnehållet

Innebandy: Otäck skada skuggade Billingsfors tolfte raka seger

Publicerad:
Kim Mäki har chansen att göra sitt andra mål i matchen på straff men bollen räddas.
Kim Mäki har chansen att göra sitt andra mål i matchen på straff men bollen räddas. Foto: Pontus Nordwall

Billingsfors tog en komfortabel 10-3 seger i seriefinalen hemma mot Grums IBK och laget leder nu serien med hela nio poäng. Segern överskuggas dock av att Niklas Larsson i en närkamp med Grums Alexander Adolfsson slog huvudet i golvet och fick föras i väg med ambulans.

Det var en del fysiskt spel här närkampar Anton Stavvik med två Grums.
Det var en del fysiskt spel här närkampar Anton Stavvik med två Grums. Foto: Pontus Nordwall

– En solid insats där vi jämfört med en del andra matcher är påkopplade från start, säger Billingsfors tränare Patrik Erlandsson.

Oliwer Eriksson med bollen Edvin von Essen jagar.
Oliwer Eriksson med bollen Edvin von Essen jagar. Foto: Pontus Nordwall

Billingsfors ägde mycket boll i den första perioden men inledningsvis var det jämt där lagen gjorde varsitt mål. Kim Mäki kunde sätta dit 2-1 innan Oliwer Eriksson kort därefter löpte igenom Grums försvaret på ett snyggt sätt och satte dit 3-1. Efter ytterligare två hemmamål så var ställningen 5-1 i paus.

Rikard Lehmus stod för fyra mål i matchen.
Rikard Lehmus stod för fyra mål i matchen. Foto: Pontus Nordwall

Grums var inte alls ofarligt när de kom fram, men Billingsfors ledde matchen rättvist.

Billingsfors gick ut starkt i den andra perioden och Rikard Lehmus utökade Billingsfors ledningen till 6-1. Grums var sedan nära att reducera efter knappa nio minuters men bollen gick i stolpen och istället ökade Billingsfors på till 7-1 i powerplay.

Alex Holm sätter press på Grums Kevin Erikson och vinner bollen.
Alex Holm sätter press på Grums Kevin Erikson och vinner bollen. Foto: Pontus Nordwall

Långt avbrott efter skada

Med 4.29 kvar att spela av andra perioden så var det en tuff närkamp mellan Niklas Larsson och Grums Alexander Adolfsson. Larsson som ramlade slog huvudet i golvet och blev liggande. Snabbt insåg man att ambulans behövde tillkallas och det blev ett långt avbrott i matchen.

– Domarna borde tagit tag i det tidigare då det var en del tufft spel och då hade detta kunnat undvikas, säger Patrik Erlandsson.

Efter avbrottet spelade man klart den andra perioden där lagen gjorde varsitt mål innan man ganska omgående startade den tredje perioden. Där gjorde Rikard Lehmus sitt fjärde mål i matchen till 8-2 innan Grums kort därefter reducerade. Kim Mäki hade chansen att utöka på straff men bollen räddades och istället var det Joakim Enoksson som spikade slutresultatet 10-3 i slutminuterna av matchen.

Arvid Svensson försöker ta bollen i närkamp med två Grums spelare.
Arvid Svensson försöker ta bollen i närkamp med två Grums spelare. Foto: Pontus Nordwall

Farliga framåt

Grums var farliga framåt och spelade fysiskt men Billingsfors stod upp bra och gjorde en väldigt stabil insats.

– Vi kontrollerade avslutningen av andra och den tredje perioden efter skadeuppehållet. Får tacka publiken som gav bra stämning och nu går vi för seger på fredag igen, säger Patrik Erlandsson

Ju längre säsongen gått har väl det mesta talat för att Billingsfors skall vinna serien men nu räcket det med två segrar på de fyra avslutande matcherna för att så skall bli fallet.

Matchfakta

Division 4 västra Värmland

Billingsfors IBK – Grums IBK 10–3 (5–1, 3–1, 2–1)

Målen, första perioden: 1–0 Rikard Lehmus (02:04), 1–1 Alexander Adolfsson (04:47), 2–1 Kim Mäki (06:02), 3–1 Oliwer Eriksson (07:44), 4–1 Anton Stavvik (11:28), 5–1 Arvid Svensson (17:42) Andra perioden: 6–1 Rikard Lehmus (03:15), 7-1 Rikard Lehmus (10:26), 7–2 Martin Johansson (16:09), 8–2 Niklas Andersson (17:04) Tredje perioden: 9–2 Rikard Lehmus (10:21), 9–3 Martin Johansson (14:35), 10–3 Joakim Enoksson (18:33).

Skott: 28-18

Utvisningar: Billingsfors: 3x2 min, Grums 3x 2 min

Publik: 125

Artikeltaggar

BillingsforsBillingsforsGrumsGrums IBKInnebandyJoakim EnarssonKim MäkiNiklas LarssonSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.