Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna hänger på i toppen efter ny hemmaseger

Publicerad:
Edsbowlarna tog hem segern under helgens spel. Arkivbild.
Edsbowlarna tog hem segern under helgens spel. Arkivbild. Foto: Göran Persson

Det blev seger för Edsbowlarna i helgens hemmamatch mot BK Ös På med 11-8. Laget ligger fortsatt tvåa i tabellen för division 2 Norra Götaland grupp B med endast två poäng upp till serieledande BK Tegnér F1.

I den första serien så förlorade Edsbowlarna med liten marginal på tre av fyra bord. På det man vann hade man dock över 80 plus vilket gjorde att man tog hem kägelpoängen i serien och bara låg under med 2-3.

I den andra serien lyckades Edsbowlarna få med sig vinster på två bord och även kägelpoängen vilket gjorde att det stod 5-5 efter att halva matchen var spelad.

Väldigt jämnt

Matchen fortsatte att vara väldigt jämn i den tredje serien och på ett av borden fick lagen lika många poäng så där delades det inte ut några poäng. På de övriga tre borden vann Edsbowlarna två men Ös På lyckades med en poängs marginal få flest kägelpoäng vilket gjorde att serien slutade 2-2.

I den sista serien så visade Edsbowlarna att man ville få med sig segern genom att de tog hem tre bord plus kägelpoängen. Detta gjorde att matchen slutade med vinst 11-8.

Med sju matcher kvar att spela ligger Edsbowlarna tvåa i division 2 Norra Götaland grupp B där det skiljer två poäng upp till serieledande BK Tegnér F1 som de har kvar att möta. Närmast väntar dock hemmamatch mot BK Korp på lördag.

Matchfakta

Bowling, division 2 Norra Götaland

KS Edsbowlarna – BK Ös På 11-8

Kägelpoäng: 6237–5979

Bästa poäng Edsbowlarna: Peter Elf 835, Stein Bråthen 815, Per Abrahamsson 804

BK Ös På: Felix Hallberg 923, Filip Krusell 773, Oscar Grenabo 767

Artikeltaggar

BowlingSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.